Gakpo dendert door bij PSV; gelijke tred met ontketende Haaland

6 oktober 2022, 21:30   Bijgewerkt: 6 oktober 2022, 21:35

Cody Gakpo heeft de wedstrijd tegen FC Zürich in de Europa League gebruikt om zijn fraaie cijfers nog maar eens te verbeteren. De aanvoerder van PSV staat er begin oktober al geweldig voor en dat zal ook clubs uit het buitenland opvallen. Niet iedereen staat immers op gelijke hoogte met Erling Haaland.

Gakpo was tijdens de 1-5 overwinning op Zürich goed voor twee doelpunten en een assist. Daarmee staat hij nu al op beide vlakken in de dubbele cijfers. De 23-jarige Eindhovenaar heeft er in alle competities bij elkaar al twaalf in liggen. Daarnaast fungeerde hij al tien keer als aangever. Het totaal van de international van Oranje staat nu dus al op directe betrokkenheid bij liefst 22 doelpunten.

Lees ook: De beoordelingen van PSV na de galavoorstelling in Europa

In Europa is er slechts een speler die dezelfde cijfers op tafel kan leggen en dat is zeker geen kleine naam. Haaland liet Borussia Dortmund afgelopen zomer achter zich voor Manchester City, waar hij vrolijk verder gaat met het maken van doelpunten. De superster uit Noorwegen staat namelijk al op negentien treffers en doet het met de assists wat rustiger aan. Die gaf Haaland namelijk pas drie.

Gakpo nog altijd op verlanglijstje van grootmachten

PSV koos er afgelopen zomer voor om Gakpo in Eindhoven te houden. De interesse voor de Oranje-international zal er door zijn huidige prestaties echter niet minder op worden. Gakpo werd al gelinkt aan meerdere clubs uit de Premier League, maar vooral Manchester United had serieuze belangstelling. Na het WK zal er ongetwijfeld weer veel los gaan komen. De sterkhouder ligt overigens nog wel tot medio 2026 vast in het Philips Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen