Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Van der Vaart's aanval op Cillessen was persoonlijke afrekening"

"Van der Vaart's aanval op Cillessen was persoonlijke afrekening"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 oktober 2022 – De woordenwisseling tussen Jasper Cillessen en Rafael van der Vaart krijgt naar alle waarschijnlijkheid nog een staartje. De oud-middenvelder noemde Cillessen afgelopen zondagavond bij Studio voetbal "een naar mannetje", als reactie op eerdere uitspraken van de doelman over zijn eigen kansen om te keepen op het WK in Qatar. Volgens Sjoerd Mossou zit er echter meer achter de woorden van Van der Vaart, zo beschrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Volgens Mossou bestond er over Cillessen al langer een bepaalde beeldvorming binnen het Nederlands elftal, dat terug te leiden valt naar acht jaar geleden. "Acht jaar geleden, op het WK in Brazilië, werden er binnen de spelers­groep van Oranje vaak grapjes gemaakt over Cillessen", schrijft hij. De hechte band met zijn ouders zou het onderwerp van de dag zijn geweest binnen de selectie. "Bij Oranje werd het al snel een 'running gag'. "Heb jij Jasper gezien? Nee? Oké. Misschien is hij dan met zijn moeder even nieuwe kleertjes kopen."" 

Aan de ervaring van de 63-voudig international valt volgens Mossou weinig te betwijfelen, zo stelt hij. "Puur en alleen zijn status als beste keeper van Nederland zou hem allang een plekje bovenop de apenrots moeten geven" Het probleem van Cillessen zou ergens anders liggen. "Maar op één gebied is Cillessen nooit helemaal onomstreden geweest: persoonlijkheid. Charisma, leider­schap en karakter vallen nu eenmaal lastig aan te leren, maar het probleem is hier: Cillessen blijft het toch wanhopig proberen."

Keepersstrijd Oranje duurt voort
In aanloop naar het WK in Qatar, waarop Cillessen zich wilt bewijzen als eerste doelman van het Nederlands elftal, krijgt hij dus ook regelmatig met kritiek te maken. De positie van de keeper lijkt het grootste twijfelpunt voor bondscoach Louis van Gaal, aangezien Cillessen momenteel moet concurreren met onder andere Mark Flekken, Justin Bijlow en Ajax-doelman Remko Pasveer, die de afgelopen interlandperiode beide duels van Oranje mocht keepen. Mossou geeft Cillessen een goede kans richting het WK, maar geeft ook advies in zijn column: "Wees jezelf: gewoon een jongen uit Groesbeek die heel goed kan keepen. Het zou meer dan genoeg moeten zijn."

Lees ook: Van der Vaart geen fan van Cillessen: "Ergens heeft hij iets naars" Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd