'Lopetegui kan kort na ontslag bij Sevilla in Engeland aan de slag'

6 oktober 2022, 14:42

Julen Lopetegui werd woensdagavond kort na het verloren Champions League-duel met Borussia Dortmund ontslagen door Sevilla. De 56-jarige trainer zou echter niet lang thuis hoeven te zitten. Zijn naam wordt genoemd bij Wolverhampton Wanderers, waar hij de eerder deze week ontslagen Bruno Lage zou kunnen gaan opvolgen. Dat schrijft onder meer The Guardian vandaag.

Helemaal verrassend is de belangstelling van Wolves in Lopetegui niet, schrijft de Engelse krant. Lopetegui wordt namelijk vertegenwoordigd door Jorge Mendes, de spelersmakelaar die grote invloed heeft op het beleid bij de club. Ook zijn voorganger Lage, en Nuno Espirito Santo die de club daarvoor leidde, kwamen uit de koker van Mendes. Mede dankzij de invloed van Mendes is in Wolverhampton een heel contingent Portugezen neergestreken. Recent stonden er in het competitieduel met Manchester City maar liefst zeven van aan de aftrap. 

Wolverhampton Wanderers is sinds 2016 in handen van de Chinese investeringsmaatschappij Fosun. De Chinezen zouden destijds meteen na de overname al gecharmeerd zijn geweest van Lopetegui, maar die liet de kans lopen om bij de toenmalige Championship-groep aan het werk te gaan. De club schakelde destijds door naar Espirito Santo, die vervolgens promotie naar de Premier League wist te bewerkstelligen. In de eerste twee seizoenen leidde hij de club daarin zelfs naar de zevende plaats. 

Bondscoach

Lopetegui koos in 2016 juist voor het bondscoachschap van Spanje. Nadat hij eerder al de leiding had gehad over een aantal nationale jeugdelftallen en FC Porto, leek hij de aangewezen persoon om La Furia Roja na het EK van 2016 naar successen op het WK van 2018 te leiden. Hij wist zich ook te plaatsen voor dat toernooi, maar mocht uiteindelijk zelf niet mee. Vlak voor het toernooi begon werd namelijk bekend dat Lopetegui een contract had getekend als nieuwe trainer van Real Madrid. De Spaanse bond ontsloeg hem daarop direct. In Madrid was hij vervolgens slechts vier maanden werkzaam, waarna hij bij Sevilla terechtkwam. Met de Andalusiërs won Lopetegui, mede dankzij twee doelpunten van Luuk de Jong in de finale tegen Inter, in 2020 de Europa League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen