Mané wijst grote favoriet Ballon d'Or aan: "Hij verdient het"

6 oktober 2022, 14:14

Sadio Mané behoort tot de genomineerden voor de Ballon d'Or. De prijs wordt op 17 oktober uitgereikt. De Senegalees, die afgelopen zomer Liverpool verruilde voor Bayern München, heeft een duidelijke favoriet voor de prestigieuze prijs: Karim Benzema.

Dat zegt hij in gesprek met de Spaanse krant AS. "Ik denk dat Karim hem dit jaar verdient", zegt Mané. "Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid met Real Madrid, en de Champions League gewonnen." Mané is dusdanig overtuigd dat Benzema de prijs dit jaar gaat pakken, dat hij zelfs geen andere favoriet kan bedenken: "De keuze voor hem is eigenlijk makkelijk."

Zijn eigen kansen schat Mané beduidend lager in, al kon ook hij een belangrijke prijs bijschrijven in het afgelopen jaar: "Ik heb de Afrika Cup natuurlijk gewonnen, dat was prachtig voor mijn land en voor mijzelf." Mané was afgelopen dinsdag nog belangrijk voor Bayern met een treffer tegen Viktoria Pilzen, maar was in de weken hiervoor beduidend minder in vorm voor zijn club, die al veel punten liet liggen in de Bundesliga

'Speciale Ballon d'Or-clausule Benzema'

Mocht Benzema inderdaad voor het eerst in zijn loopbaan beslag leggen op de Ballon d'Or, dan is dat niet alleen een bekroning op het topseizoen dat hij gedraaid heeft. Journalist Sergio Santos weet namelijk te melden dat in het contract van de 35-jarige Fransman een speciale clausule bevat voor het geval Benzema de prijs wint. Mocht dat gebeuren, dan wordt zijn contract volgens Santos automatisch met een jaar verlengd. De huidige verbintenis van Benzema loopt na dit seizoen af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen