Veel 8'en voor FC Groningen, behalve het voorlopige rapportcijfer

7 oktober 2022, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 7 oktober.

Nieuws

Periodetitel KKD op het spel, Kuyt vecht voor zijn baan

In speelronde 10 van de Eerste Divisie maken Heracles Almelo, PEC Zwolle en in uitzonderlijk geval FC Eindhoven uit wie er de eerste periodetitel binnen sleept, die recht geeft op deelname aa de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Heracles heeft de beste papieren om de koppositie vast te houden, bij een overwinning op De Graafschap zijn zij zeker van de periodetitel. Mocht FC Eindhoven in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag er met de overwinning vandoor gaan, dan zouden ondertussen de dagen voor trainer Dirk Kuyt wel eens geteld kunnen zijn...

Wedstrijden

FC Groningen - RKC Waalwijk (20.00 uur)

Frank Wormuth heeft FC Groningen nog niet overtuigend aan de praat kunnen krijgen. De Duitse trainer kwam afgelopen zomer over van Heracles Almelo, mede op voorspraak van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Met acht punten uit acht wedstrijden, een negatief doelsaldo van -8 en een hoop onrust rond de tijdelijk uit de selectie verwijderde Cyril Ngonge is het behoorlijk onrustig bij de Trots van het Noorden. Vrijdag komt met RKC de nummer negen van de Eredivisie op bezoek. Het elftal van Joseph Oosting heeft slechts een enkel puntje meer dan de Groningers, maar de stemming is in Waalwijk een stuk beter dan bij de thuisploeg. Slaagt FC Groningen er tegen RKC in het rechterrijtje te verlaten?

Antwerp - Sint Truiden (20.45 uur)

Mark van Bommel is met Antwerp nog altijd koploper in de Belgische Jupiler Pro League. Na negen overwinningen liep de ploeg van Vincent Janssen vorige week in Kortrijk echter tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, toen het met 2-1 verloor. Janssen was in die wedstrijd wel trefzeker voor de club die hem afgelopen zomer uit Mexico terughaalde naar Europa. Met zeven treffers is Janssen zelfs topscorer van België, al moet hij sinds afgelopen weekend die titel delen met Hugo Cuypers (AA Gent). Tegen Sint Truiden, de nummer elf in de competitie, hoopt Van Bommel met een overwinning de voorsprong op naaste belagers Genk en Club Brugge vast te houden, zo niet uit te bouwen. Kan Antwerp de droomstart na de eerste nederlaag een passend vervolg geven?

Voetbal op tv

20.00 uur FC Groningen - RKC Waalwijk, ESPN 2 - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

20.45 uur Antwerp - St. Truiden, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van deze wedstrijd in de Jupiler Pro League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen