'Nieuwe positie Frenkie de Jong wegens vele blessures Barça'

6 oktober 2022, 10:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat zondag in eigen huis proberen de kater van de 1-0 Champions League-nederlaag bij Inter weg te spoelen. Met Celta de Vigo komt dan de nummer elf van La Liga op bezoek in Catalonië. Frenkie de Jong, die geblesseerd terugkeerde van het Nederlands elftal, zou weleens zijn rentree in de basis kunnen maken op een positie waar hij de laatste jaren weinig gespeeld heeft.

Trainer Xavi zit niet ruim in de centrale verdedigers op het moment. Jules Koundé en Ronald Araujo keerden geblesseerd terug van hun interlands met Frankrijk en Uruguay. Tegen Inter kwam daar het uitvallen van Andreas Christensen nog eens bij. De Deen, afgelopen zomer overgenomen van Chelsea, heeft last van zijn linker enkel en zal tegen Celta sowieso niet in actie kunnen komen. 

Dat opent de deuren voor een terugkeer van Frenkie de Jong op een positie die hij de laatste jaren niet vaak meer vervuld heeft. Mundo Deportivo schrijft namelijk dat Xavi met Eric Garcia en Gerard Piqué nog maar twee 'pure' centrale verdedigers in zijn selectie heeft. Omdat Piqué bij een volledig fitte selectie inmiddels tot vijfde keus is gedegradeerd, zou Xavi volgens de krant overwegen De Jong, normaal gesproken middenvelder, een linie naar achteren te halen. Een andere optie zou de Senegalees Alpha Dionkou kunnen zijn. Hij speelt normaal gesproken in het tweede elftal van Barcelona, maar traint wegens de vele blessures nu mee met de eerste selectie.

Koploper

Barcelona begint als koploper aan de achtste speelronde van de competitie. De club heeft net als aartsrivaal Real Madrid negentien punten uit de eerste zeven duels vergaard, maar staat op doelsaldo (+18 om +11) bovenaan. Real komt zaterdag al in actie tegen Getafe, en zou de koppositie dus in ieder geval weer tijdelijk overnemen als het minstens een punt overhoudt aan de confrontatie met de stadgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen