Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Guardiola: "Geen vertrekclausule in contract Haaland"

Guardiola: "Geen vertrekclausule in contract Haaland"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 oktober 2022 – Pep Guardiola was na de Champions League-overwinning van Manchester City op FC Kopenhagen blij met het spel van zijn ploeg en in het bijzonder dat van zijn spits Erling Haaland. De Spaanse trainer legde na afloop uit waarom hij de Noor halverwege naar de kant haalde en ging in op het gerucht dat in het contract van zijn spits een vertrekclausule zou zijn opgenomen. 

Haaland scoorde tegen de Denen twee keer in de eerste helften mocht in de rust gaan douchen van zijn trainer. "Ik was vooraf niet van plan hem halverwege te wisselen, maar Erling heeft veel minuten gemaakt in de afgelopen tijd. We stonden al met 3-0 voor, de wedstrijd was onder controle", zei Guardiola. "Als het spannend was, had ik hem denk ik wel langer laten staan."

Guardiola ging ook in op een opvallend gerucht. Er zou een clausule in het contract van Haaland zijn opgenomen die hem in staat zou stellen vanaf 2024 voor een gelimiteerd bedrag over te stappen naar Real Madrid. "Nee, dat klopt niet", is zijn trainer stellig. "Speculaties heb je altijd in het voetbal, daar hebben we geen controle over." De Spanjaard heeft juist het idee dat zijn spits zich erg thuisvoelt in Manchester. "Ik heb het gevoel dat hij extreem gelukkig is hier, dat is het belangrijkste."

Recordjacht vervolgd
Haaland maakte tegen de Denen alweer zijn vierde én vijfde treffer in nog maar de derde Champions League-wedstrijd van het seizoen. De Noor staat in alle competities nu op achttien treffers in twaalf duels. Het zijn duizelingwekkende cijfers, die weleens kunnen leiden tot het breken van een hele rits onaantastbaar geachte records. Met Noorwegen wist Haaland zich bovendien niet te plaatsen voor het WK dat in november in Qatar gespeeld gaat worden. Hij zou dus relatief 'fris' aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen. 

Lees ookHaaland-meter: zo staat zijn recordjacht in de CL ervoor

Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50,00 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

Tegen Senegal, Qatar en USA konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen Argentinië kan het weer. Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd