Ajax-target bewijst waarde voor Benfica; Chelsea sloopt AC Milan

5 oktober 2022, 22:57   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 23:04

Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos stond van de zomer in de belangstelling van Ajax, maar de raad van commissarissen stak een stokje voor zijn komst. Daar was Roger Schmidt maar wat blij mee, want de Griekse doelman is veel te belangrijk voor zijn ploeg. Dat bewees hij woensdagavond andermaal in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-1). 

Benfica liet afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen punten liggen in de competitie en beleefde dus een teleurstellende generale voor het treffen met PSG. Maar daar was in het eigen Estádio da Luz weinig van te merken. Benfica opende sterk en creëerde de ene na de andere kans in de openingsfase. De ploeg van Schmidt had echter de pech dat Gianluigi Donnarumma uitstekend stond te keepen. De Italiaan belette onder meer Gonçalo Ramos en David Neres het scoren. 

Kansen missen tegen PSG is vragen om problemen, zeker als die drie voorin meedoen. En ja hoor, ook woensdag waren zij verantwoordelijk voor de openingstreffer. Lionel Messi gaf de bal mee aan Kylian Mbappé, kreeg 'm uiteindelijk terug van Neymar, alvorens het leer fraai buiten bereik van Vlachodimos in de verre hoek te plaatsen. Een domper voor Benfica, dat zich echter uitstekend herpakte. Verdediger António Silva stuitte nog wel op Donnarumma, maar met een beetje Parijse hulp viel voor rust alsnog de gelijkmaker: Danilo Pereira werkte de bal in eigen doel. 

PSG liet in de eerste helft, op het doelpunt van Messi na, weinig zien en schakelde na de pauze dan ook een tandje bij. Dat gaf Vlachodimos de mogelijkheid om uit te blinken. Zo haalde de Griek onder meer een poging van Mbappé op fraaie wijze uit de bovenhoek. Het werd de wedstrijd van de keepers, want ook Donnarumma moest in het tweede bedrijf nog een paar keer reddend optreden. Kansen waren er dus genoeg in Lissabon, maar gescoord werd er niet in de tweede helft. Benfica en PSG hielden elkaar op 1-1 en komen daardoor allebei op zeven punten. Dat belooft wat voor de ontmoeting in Parijs. 

Juventus - Maccabi Haifa 3-1

De andere wedstrijd in groep H ging tussen Juventus en Maccabi Haifa. De Oude Dame staat in de Serie A op een teleurstellende zevende plaats en pakte in de eerste twee groepsduels in de Champions League geen enkel punt. Maar daar kwam vanavond verandering in. Juventus móést winnen van Maccabi Haifa om uitzicht te houden op overwintering in het miljardenbal en greep de tegenstander uit Israël dan ook bij haar keel. De openingstreffer van Adrien Rabiot viel desondanks 'pas' na 35 minuten. In de tweede helft vielen de doelpunten wat makkelijker. Dusan Vlahovic verdubbelde de score, maar daarmee was de thuisploeg er nog niet. De bezoekers kwamen terug tot 2-1 en begonnen te geloven in een goed resultaat. Lang duurde dat echter niet: Rabiot bezorgde zijn ploeg met zijn tweede van de avond drie belangrijke punten. 

Groep E

Chelsea - AC Milan 3-0

AC Milan stond na twee groepsduels op vier punten, Chelsea op slechts één schamel puntje. Maar daar was vanavond niets van te merken. De Londenaren waren veel sterker en openden via Wesley Fofana dan ook verdiend de score. Mason Mount dacht die nog voor het rustsignaal te verdubbelen, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. Het bleek echter uitstel van executie voor AC Milan, want Pierre-Emerick Aubameyang maakte er na een uur alsnog 2-0 van en een paar minuten later bepaalde Reece James de eindstand op 3-0. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen