Cambuur hakt erin bij PSV: "Ik zie het zeker niet makkelijk in"

5 oktober 2022, 22:17

PSV en Ruud van Nistelrooij leken de boel na de 4-3 overwinning op Feyenoord op de rails te hebben, maar afgelopen zaterdag bleek niets minder waar. De Eindhovenaren leden een pijnlijke nederlaag in Leeuwarden en beleefden daarmee een slechte generale voor het treffen met FC Zürich in de Europa League. Van Nistelrooij waakt dan ook voor onderschatting.

Voor PSV telt morgenavond in Zwitserland niets meer dan de overwinning. Niet alleen om de kater van de nederlaag in Denemarken weg te spoelen. Ook omdat de eerste wedstrijd in de Europa League tegen FK Bodo/Glimt eindigde in een gelijkspel (1-1). PSV kan zich dus geen nieuwe misstap veroorloven. Maar dan zal het wel een stuk beter moeten dan tegen SC Cambuur. "Dat was een incident", zei Van Nistelrooij woensdag op de persconferentie. "Hoe ik mijn ploeg ken, hebben ze tot nu toe altijd strijd geleverd, maar afgelopen zaterdag niet."

De trainer van PSV kreeg de vraag of FC Zürich de uitgelezen tegenstander is voor PSV om de blamage van afgelopen zaterdag recht te zetten. FC Zürich kroonde zich vorig seizoen nog tot kampioen van Zwitserland, maar is momenteel de hekkensluiter van de Raiffeissen Super League. Van Nistelrooij kijkt echter niet naar de vorm van de tegenstander. "Wij moeten zelf ons niveau halen. Ik denk dat de wedstrijd van morgen eentje op zich is. De resultaten die zij en wij behaald hebben, tellen niet mee."

FC Zürich speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Grashoppers. "Die wedstrijd heb ik gezien en ik vond ze heel sterk spelen", aldus Van Nistelrooij, volgens wie FC Zürich meer dan een punt had verdiend. "Ik zie het zeker niet makkelijk in morgen. Wij kunnen sowieso nooit een tegenstander onderschatten, daar hebben we zeer recent nog de pijn van gevoeld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen