Arne Slot keek naar Ajax - Napoli: "Of ik geschrokken ben?"

5 oktober 2022, 20:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De historische Europese nederlaag van Ajax tegen Napoli (1-6) kwam woensdagavond ook ter sprake tijdens de persconferentie van Arne Slot richting de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Midtjylland. De trainer heeft de wedstrijd gekeken en was vooral onder indruk van wat de Italianen lieten zien.

Ajax werd dinsdagavond van de mat gespeeld door Napoli en leed zijn grootste nederlaag in Europees verband ooit. "Ik heb als voetballiefhebber gekeken, niet als trainer", aldus Slot, geciteerd door Voetbal International. "Of ik geschrokken ben? Dan zou je niet doorhebben wat Napoli de laatste weken en maanden laat zien. Ik heb me er niet enorm in verdiept, maar weet wel dat ze enorm veel indruk in Italië maken. Ik was erg onder de indruk van Napoli."

Slot vond Napoli aan de bal sterk. "Maar ik heb vooral enorm genoten van hun intensiteit en tempo zonder bal. Ik gebruik vandaag waar het kan ook dingen van hun spel om de jongens daarmee te beïnvloeden. In de analyse van de tegenstander zag ik Midtjylland op een bepaald tempo teruglopen. Dat is het verschil tussen die tegenstander en het spelen tegen absolute topploegen als Napoli. In dat voorbeeld heb ik het tempo van lopen van Napoli benadrukt."

Verwachtingspatroon Feyenoord

Bij Ajax is het na de vierde zegeloze wedstrijd op rij crisis en ook bij PSV is het nog niet je-van-het. Of dat iets doet met het verwachtingspatroon van Feyenoord? "Door de prestaties van PSV en Ajax gaan de verwachtingen bij onze supporters dit seizoen ook zeker omhoog. Bij mij niet, maar ik snap dat zij dat wel hebben", aldus Slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet realistisch, Feyenoord heeft de 3e begroting van Nederland. Ajax koopt een Bergwijn (goede aankoop) voor ruim 25 miljoen ex bonus. Feyenoord Giminez voor 4 miljoen en slechts 50% transferrechten. Ajax heeft slecht ingekocht bijv geen keeper dat kan je punten kosten. Onana pakte voordat hij betrapt werd op doping elke onmogelijke bal. Nu heb je 2 oudjes die vorig jaar langdurig geblesseerd waren en 1 groot talent die na 1 slechte wedstrijd wordt afgeserveerd. Ajax wordt uiteindelijk gewoon kampioen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen