'Xabi Alonso nieuwe trainer Nederlanders bij Bayer Leverkusen'

5 oktober 2022, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens de Spaanse krant Marca zijn de dagen van Gerardo Seoane als trainer van Bayer Leverkusen geteld. De naam van zijn opvolger zou ook bekend zijn: Xabi Alonso. Mocht hij inderdaad aan de slag gaan bij de Duitsers, dan debuteert Alonso als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Hij had tot op heden alleen het tweede elftal van zijn oude club Real Sociedad onder zijn hoede.

Leverkusen is vooralsnog aan een matig seizoen bezig. In de Bundesliga staat de club op een teleurstellende zeventiende plaats. Ook in de Champions League wil het nog niet vlotten. De finalist van 2002 won in de tweede speelronde nog wel van Atlético Madrid (2-0), maar verloor dinsdagavond kansloos van FC Porto (ook 2-0). De Nederlandse rechtsback Jeremie Frimpong kreeg in dat duel vlak voor het laatste fluitsignaal zijn tweede gele kaart.

Frimpong kwam een jaar geleden over van het Schotse Celtic en is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler bij Leverkusen. In het uitduel bij FSV Mainz 05 had hij met twee doelpunten bovendien een flink aandeel in de tot nu toe enige competitiezege van het seizoen (0-3). Ook Mitchell Bakker mag als linksback regelmatig opdraven. De oud-speler van Paris Saint-Germain kwam tot nu toe in zes competitieduels in actie, maar bleef tgen Porto negentig minuten op de bank. Timothy Fosu-Mensah kreeg van Seoane tot dusver enkel als invaller speelminuten toebedeeld. De vierde Nederlander in de selectie, Daley Sinkgraven, kwam dit seizoen nog maar in één wedstrijd binnen de lijnen.

Geen onbekende

Voor Xabi Alonso is de Bundesliga bekend terrein. Tussen 2014 en 2017 kwam hij uit voor Bayern München, waar hij zijn loopbaan beëindigde. Daarvoor was hij bij Real Sociedad, Liverpool en Real Madrid al uitgegroeid tot één van de beste middenvelders ter wereld. In de WK-finale die Spanje in 2010 met 1-0 van het Nederlands elftal won, was hij basisspeler. Nigel de Jong raakte hem in die wedstrijd met een karatetrap, die de Nederlander slechts op geel kwam te staan. Alonso werd uiteindelijk kort voor het verstrijken van de negentig minuten naar de kant gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen