Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'VAR Van Boekel hangt klacht uit Barcelona boven het hoofd'

'VAR Van Boekel hangt klacht uit Barcelona boven het hoofd'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 oktober 2022 – FC Barcelona overweegt een officiële klacht in te dienen bij de UEFA tegen de arbitrage in het gisteren verloren Champions League-duel met Inter (1-0). De Spaanse club laakt niet alleen een aantal beslissingen scheidsrechter Slavko Vincic, maar ook die van Pol van Boekel, die als VAR dienstdeed.

De Spaanse krant Sport schrijft dat Van Boekel Barcelona in de vorige speelronde ook al dwarszat 'toen hij bij 0-0 een duidelijke penalty voor Ousmane Dembélé wegwuifde.' Dat gebeurde in het duel met Bayern München, dat uiteindelijk gewonnen werd door de Duitsers (2-0). Door de nederlaag die Barcelona tegen Bayern leed, en die van dinsdagavond tegen Inter, staat het met drie punten slechts derde in de poule en staat overwintering in de Champions League op de tocht.

Sport weet verder te melden dat Barcelona woensdagochtend nog haar 'onbegrip en woede' aan de UEFA zou willen overbrengen over het functioneren van de arbitrage in Milaan. Belangrijkste punten van kritiek zijn de rol die scheidsrechter en VAR speelden bij het afgekeurde doelpunt van Pedri. Die leek zijn club op 1-1 te zetten, maar zag tot zijn afgrijzen dat een lichte aanraking met de hand door Ansu Fati uiteindelijk reden genoeg bleek om zijn treffer te annuleren.

Aan de andere kant mocht Denzel Dumfries de arbitrage juist dankbaar zijn. Hij werkte in de laatste minuten van het duel met Barcelona een voorzet met de hand weg, maar de scheidsrechter ontging het voorval. Van Boekel beoordeelde de situatie blijkbaar dusdanig dat Vincic niet alsnog naar het scherm geroepen werd. Trainer Xavi kon er tijdens de afsluitende persconferentie gisteravond niet bij: "Wij begrijpen nog steeds niet wat er is gebeurd. Het is gewoon niet rechtvaardig", sprak hij.

Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50,00 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

Tegen Senegal, Qatar en USA konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen Argentinië kan het weer. Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd