Media-overzicht Ajax: 'Niet uitgesloten dat er koppen gaan rollen'

5 oktober 2022, 10:15   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 10:30

De ochtendkranten zijn geschrokken van de grote nederlaag die Ajax dinsdagavond leed tegen Napoli. In zowel De Telegraaf, het Algemeen Dagblad als De Volkskrant wordt het spel van de Amsterdammers geanalyseerd. FCUpdate.nl las vanochtend de kranten en vat de teneur van de verhalen voor je samen.  

Driessen: 'niet uitgesloten dat er koppen gaan rollen'

De Telegraaf spreekt van een 'Crisis met een hoofdletter', en noemt de wedstijd tegen Napoli een 'onvoorstelbaar demsaqué'. Valentijn Driessen wijst in zijn analyse verder twee hoofdschuldigen op het veld  aan: Dusan Tadic en Daley Blind. 'Zij stonden met hun komst medio 2018 aan het begin van een bloeiperiode, maar hun tijd is geweest.' Driessen kijkt verder naar de situatie bij de club en vraagt zich af of Ajax deze zomer beleidsmatig de juiste keuzes heeft gemaakt. Zo vraagt hij zich af of de aanstelling van de 'onervaren' Alfred Schreuder de juiste was, en schrijft verderop: 'ook de keus om Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het technisch beleid te laten bepalen valt te betwisten.' Het zal snel beter moeten in Amsterdam, besluit Driessen, want anders 'wordt het een heel lang en dramatisch seizoen, waarin het niet uitgesloten is dat er kopppen gaan rollen'.

Mossou: 'flinterdun lijntje' 

Sjoerd Mossou vond Ajax 'machteloos', zo is te lezen in het Algemeen Dagblad. Napoli was 'in alles vaardiger, dynamischer, fitter en tactisch slimmer', vond hij. En dat terwijl 'de heerlijke aanvallers Kvaratskhelia en Raspadori opgeteld zo'n vijftien miljoen euro kostten, nog niet de helft van wat Ajax voor Steven Bergwijn betaalde.' Na de rooskleurige groepsfase van vorig seizoen, waarin de Amsterdammers de volle achttien punten uit zes wedstrijden haalden, bleek dinsdagavond in de ogen van Mossou dat 'het lijntje tussen succes en falen flinterdun is'. Ook Mossou besluit dat het falen tegen Napoli niet enkel dat van de spelers of de trainer was; maar 'óók de Amsterdamse clubleiding.'

Vissers: 'oude mannen'

In de Volkskrant is Willem Vissers vol lof over de tegenstander die Ajax zo pijnlijk vernederde. 'Napoli speelde het voetbal waarvan ze dromen bij Ajax', analyseert hij. Ook Vissers noemt de situatie waarin Ajax verkeert een 'crisis', en denkt dat de Amsterdammers hooguit nog met Rangers FC kunnen concurreren om plaats drie in de groep. Vissers vond Blind en Tadic ogen als 'oude mannen die het moderne voetbal aan zich voorbij zagen flitsen', maar zag ook hun ploeggenoten zoals Jurriën Timber, Steven Berghuis, Calvin Bassey en 'een stel anderen' falen. Dat gebeurde dan wel tegen een prima Napoli, waar Vissers er één speler uithaalt. 'Spelmaker Lobotka, van wie ze bij Ajax niet begrijpen dat hij in 2013-2014 in Jong Ajax voetbalde. Ze keken nog of hij wel dezelfde was. Ja dus.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De ware aard van de supporters van deze club kwam gisteren boven, stadion 10 minuten na rust al half leeg en witte zakdoekjes. Precies de reden dat heel Nederland een hekel heeft aan deze mooi weer supporters. Huillie huillie als het even tegenzit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet heel Nederland heeft een hekel aan Ajax, dat is een valse aanname. Alleen supporters van minder presterende clubs gebruiken deze aanname.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij PSV gebeurde dit ook, bij Feyenoord ook, bij AZ ook. Dit soort mensen heb je er altijd tussen zitten dus lul niet zo dom.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moet ook gebeuren, Blind, Tadic en Rensch om maar mee te beginnen. Als Schreuder het dan nog niet op de rit krijgt is hij de volgende.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen