Tadic afgemaakt door analisten: "Raakt gewoon geen pepernoot"

5 oktober 2022, 08:00

Dusan Tadic speelde dinsdagavond tegen SSC Napoli een dramatische wedstrijd namens Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers werd andermaal niet gewisseld en kreeg in de tweede helft tot overmaat van ramp een rode kaart. Volgens Rafael van der Vaart en Theo Janssen moet er ingegrepen worden.

"Dit is een speler zonder vertrouwen, hij is totaal niet in vorm", aldus Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Natuurlijk moet je respect hebben voor wat hij allemaal heeft gedaan voor Ajax en dat heb ik ook. Alleen er komt een tijd dat je hem moet wisselen als hij slecht speelt. Je moet hem uit zijn lijden verlossen en dat wilde het publiek ook. Maar op de een of andere manier denkt Schreuder daar nog niet aan. Als je in de rust 1-3 achter staat, dan moet je meteen wat doen."

Lees ook: Ajax op Rapport: internationals zakken door het ijs

Janssen zag net als zijn collega-analist een dramatische Tadic. "Hij raakt gewoon geen pepernoot meer en ze laten hem maar gewoon staan. Hij is een aanvoerder met maniertjes. Tadic staat de hele tijd te wijzen en schreeuwen naar zijn ploeggenoten, maar hij moet gewoon even stil zijn. Ik denk dat er een bepaalde irritatie is binnen de spelersgroep. Het is zo dat altijd dezelfde spelers worden gewisseld en dat altijd dezelfde spelers in de basis blijven. Ook als ze wekelijks niet presteren", vertelde Janssen bij RTL7.

Tadic werd uitgefloten in de Johan Cruijff ArenA

De aanvoerder van Ajax, die de kop-van-jut was bij zijn eigen aanhang, reageerde zelf ook op de dramatische wedstrijd. "Ze floten niet alleen voor mij, dit ging over het hele team. Wij moeten in de spiegel kijken, dit was een pijnlijke avond voor ons als spelers maar ook voor alle supporters die zoveel van Ajax houden. Het seizoen is nog lang, wij moeten hier samen uit zien te komen", vertelde de aanvaller kort na de afstraffing voor de camera van Ziggo Sport.

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De supporters houden zoveel van Ajax dat ze (deels) het stadion verlaten bij een wedstrijd als deze.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax supportets gaan naar het stadion om er te zijn als het goed gaat . Anderen fans gaan naar het stadion om hun club aan te moedigen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het hoge woord moet er nu uit en worden gezegd: "Tadic is niet meer bruikbaar voor Ajax", alleen voor de bank. Niemand snapt waarom Schreuder hem niet wisselde. Hetzelfde geldt voor Berghuis, Berghuis' niveau is niet die van Ajax.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je zelfs je meest slechtste speler niet wilt wisselen, wat zegt dat dan over een trainer?😇

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen