Schreuder: "Ajax-onwaardig, begrijp boosheid en teleurstelling"

5 oktober 2022, 00:05   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 07:53

Alfred Schreuder heeft zich in duidelijke bewoordingen geuit over de forse nederlaag die zijn Ajax in eigen huis leed tegen Napoli. "Dit was Ajax-onwaardig", besefte de trainer in gesprek met Ziggo Sport. Schreuder zag een sterkere tegenstander, maar was kritisch op het niveau dat zijn elftal haalde. 

"Jazeker, ik ben geschrokken van wat we vanavond gezien hebben. Dit moeten we onszelf kwalijk nemen", zei Schreuder. Op de vraag of hij zijn onzichtbare aanvoerder Dusan Tadic in de rust had moeten wisselen was Schreuder duidelijk: "Hij was misschien wel niet de enige die rijp was voor een wissel. Maar het is mijn verantwoordelijkheid dat ik hem laat staan, die neem ik ook."

De trainer hoorde het gemor vanaf de tribunes naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer toenemen, maar is nog altijd strijdbaar. "Ik begrijp de emotie, de boosheid en teleurstelling die mensen voelen." Schreuder wil niet weglopen voor de verantwoordelijkheid: "Wij moeten ten alle tijde rustig blijven. Dat is het enige wat we kunnen doen. Ik loop er niet voor weg."

Tadic: "Pijnlijke avond"

Ook Dusan Tadic verscheen even later voor de camera's. "Wij moeten in de spiegel kijken, dit was een pijnlijke avond voor ons als spelers maar ook voor alle supporters die zoveel van Ajax houden", sprak de aanvoerder. Hij verliet onder luid gefluit het veld met een tweede gele kaart, maar had niet het idee dat de woede van de supporters op hemzelf gericht was: "Ze floten niet alleen voor mij, dit ging over het hele team." Hoe lastig de avond ook was, Tadic beseft dat het snel beter moet: "Het seizoen is nog lang, wij moeten hier samen uit zien te komen", besloot de Serviër. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vond napoli fris en goed spelen!! ajax leek amateur elftal zo een van 3e divisie!! en allemaal op schreuder mopperen!! maar de club zelf heeft hier grote schuld aan! als ze alleen maar kopen kopen kopen en ze kunnen er geen ene kut van( zo een als die bassey) tsja in de eredivisie kom je er mee weg maar bij de echte grote jongens niet!!

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik had dit allemaal al voorzien ,bij het begin van de competitie al ,dat Schreuder niet deugde toen ik al mijn gal uitspugde over deze malloot,werdt mij toen de vraag gesteld waarom ik zo'n een hekel had aan Schreuder ,nou voor die persoon die mij toen die vraag stelde ,ben je nou blij ,zie je nou mijn frustratie van toen olifant man, met z'n grote lege rotkop

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet ook een grote Amsterdammertje nemen en oprotten ,jou verantwoordelijkheid

valentino65
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb de AJAX DNA de eerste 10 minuten gezien, daarna begon het te morsen met fouten en wat mij opvalt de laatste wedstrijden het begint bij Blind of Tadic, en als ervaren kartrekkers morsen en het niet meer kunnen bijbenen, gaat het mis. Advies aan Schreuder wees een vent! en wissel de sterkhouders zoals Blind en Tadic (al weken niet goed en lichtelijk uit vorm). Wil je de DNA van AJAX redden dan doe je dat. Anders zie ik het dit jaar Europees en in de competitie niet meer goed komen. Hebben Kale & Kokkie toch gelijk gehad! en Schreuder advies is gratis(luisteren naar je achterban, werkt verhelderend), anders haal je de winterstop niet. en dan zeg ik Peter Bosch kom maar binnen

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frank Perenbomen graag ,die heeft meet AJAX DNA

valentino65
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb de AJAX DNA de eerste 10 minuten gezien, daarna begon het te morsen met fouten en wat mij opvalt de laatste wedstrijden het begint bij Blind of Tadic, en als ervaren kartrekkers morsen en het niet meer kunnen bijbenen, gaat het mis. Advies aan Schreuder wees een vent! en wissel de sterkhouders zoals Blind en Tadic (al weken niet goed en lichtelijk uit vorm). Wil je de DNA van AJAX redden dan doe je dat. Anders zie ik het dit jaar Europees en in de competitie niet meer goed komen. Hebben Kale & Kokkie toch gelijk gehad! en Schreuder advies is gratis(luisteren naar je achterban, werkt verhelderend), anders haal je de winterstop niet. en dan zeg ik Peter Bosch kom maar binnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen