Problemen voor Oranje-loos Barça; Inter deelt gevoelige tik uit

4 oktober 2022, 22:55

Internazionale heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in groep C van de Champions League. De ploeg die aan het kwakkelen is in de Serie A bewees in het miljardenbal dat het nog altijd kan winnen. FC Barcelona werd met een 1-0 nederlaag terug naar Catalonië gestuurd.

De Nederlandse inbreng in het San Siro had groot kunnen zijn, maar bleef beperkt aan de aftrap. Frenkie de Jong en Memphis Depay waren aan de zijde van de bezoekers namelijk met blessures achtergebleven in Catalonië. Stefan de Vrij mocht wel in de basis beginnen namens de ploeg van Inter, waar Denzel Dumfries genoegen moest nemen met een rol als invaller. In de eerste helft gebeurde al het nodige. Zo kreeg Inter geen strafschop en werd een treffer van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel.

Lees ook: Bayern

Toch ging de thuisploeg met een voorsprong aan de thee. Hakan Calhanoglu sloeg vlak voor het rustsignaal toe met een strakke schuiver. Halverwege het tweede bedrijf leken de bezoekers ook toe te slaan in Milaan. Pedri dacht zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd. Daarna bleef Barcelona op zoek naar de gelijkmaker. Inter trok de zege echter over de streep en doet dus uitstekende zaken. Volgende week woensdag (21.00 uur) treffen beide ploegen elkaar in het Camp Nou.

Bayern München sloeg al toe in groep C

Eerder op de avond had Bayern München al geen kind aan het povere FC Viktoria Pilsen. De club uit Tsjechië werd met een 5-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. De doelpunten van Bayern werden gemaakt door Leroy Sané (2x), Serge Gnabry, Sadio Mané en Eric Maxim Choupo-Moting. Bayern staat zodoende op negen punten, terwijl Inter met zes punten de nummer twee van de ranglijst is. Barcelona (drie punten) moet aan de bak om niet als derde te eindigen. Pilsen is de puntloze hekkensluiter van de groep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen