Opmerkelijke trainerssituatie doet zich voort bij dolend Sevilla

4 oktober 2022, 16:26

De dagen van Julen Lopetegui bij Sevilla zijn geteld. Spaanse media weten het zeker: de 56-jarige trainer wordt nog deze week uit zijn functie ontheven. Hoewel Sevilla met Jorge Sampaoli zijn opvolger al zo goed als binnen heeft, zal Lopetegui woensdagavond tegen Borussia Dortmund gewoon nog langs de lijn staan.

Het ontslag van Lopetegui hangt al enige tijd in de lucht. De club van onder meer Karim Rekik, Nemanja Gudelj, Jesús Corona en Kasper Dolberg presteert dit seizoen ver ondermaats. In zeven competitiewedstrijden veroverden Andalusiërs slechts vijf punten. In de Champions League staat Sevilla op één punt uit twee wedstrijden.

Woensdag speelt Sevilla tegen Dortmund zijn derde wedstrijd in de Champions League. Het wordt de laatste wedstrijd van Lopetegui als trainer van de Spaanse club. Sampaoli gaat hem volgens onder meer Marca opvolgen. Sevilla zou al een tweejarig contract met de Argentijnse oefenmeester zijn overeengekomen. Het is de bedoeling dat Sampaoli komende zaterdag tegen Athletic Bilbao al op de bank zit.

Lopetegui staat sinds de zomer van 2019 aan het roer bij Sevilla. Onder zijn leiding eindigde de Spaanse club drie jaar op rij op de vierde plaats in de competitie. Sampaoli was in het seizoen 2016/17 eerder werkzaam voor Sevilla. Daarna had hij de nationale ploeg van Argentinië, Santos, Atlético Mineiro en Olympique Marseille onder zijn leiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen