AZ-back Kerkez hield wereldtop uit de wedstrijd: "Hij had het moeilijk"

4 oktober 2022, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ster van Milos Kerkez (18) is rijzende. De Hongaar werd in de laatste dagen van de winterstop van vorig seizoen door AZ overgenomen van AC Milan. De Alkmaarders telden zo'n twee miljoen euro neer voor de linksback, die na een half jaar aanpassing dit jaar indruk maakt als opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal. Tegenover De Telegraaf gaat Kerkez in op zijn stormachtige doorbraak, die hem inmiddels ook een onvergetelijk debuut voor Hongarije heeft opgeleverd.

Afgelopen zaterdag was Kerkez met een doelpunt op bezoek bij FC Groningen (1-4 winst) nog één van de uitblinkers bij AZ, dat door de overwinning de koppositie in de Eredivisie overnam. Zijn schot met buitenkant links keek hij af van een bekende linksback uit de Premier League: "Op de training van gisteren had ik nog een paar keer zo op doel geschoten", zegt hij, "dat noem ik een Cancelo'tje." De Hongaar is blij dat zijn keuze goed uitpakte: "Gelukkig ging de bal erin, want de coach had mij gekilled als ik hem niet had gemaakt."

De Alkmaarders staan sinds afgelopen weekend dus bovenaan in de competitie. Een positie die de club in de ogen van Kerkez weleens vast zou kunnen houden: "We hebben van Ajax gewonnen en ik ben er van overtuigd dat we met hen, maar ook met PSV en Feyenoord kunnen wedijveren. Dat is voor mij niet eens een vraag, het is gewoon de realiteit."

Droomdebuut als international

De zege in Groningen volgde op een schitterende week voor Kerkez. In Leipzig debuteerde hij met een overwinning (0-1) op Duitsland voor de nationale ploeg van Hongarije. "Op achttienjarige leeftijd met een basisplaats debuteren voor je land en dan ook nog even van Duitsland winnen, ín Duitsland, het was het hoogtepunt uit mijn leven. For sure. Ik was zo dankbaar." Kerkez stond tegen de Duitsers tegenover Serge Gnabry (Bayern München), maar bleef keurig overeind. "Hij had het in ieder geval moeilijk. Misschien had hij een slechte dag..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij praat niemand meer over Wijndal. Die kan ook het WK vergeten. Zo slecht heb je het niet bij AZ waar de organisatie goed staat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen