Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

AZ-back Kerkez hield wereldtop uit de wedstrijd: "Hij had het moeilijk"

AZ-back Kerkez hield wereldtop uit de wedstrijd: "Hij had het moeilijk"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 oktober 2022 – De ster van Milos Kerkez (18) is rijzende. De Hongaar werd in de laatste dagen van de winterstop van vorig seizoen door AZ overgenomen van AC Milan. De Alkmaarders telden zo'n twee miljoen euro neer voor de linksback, die na een half jaar aanpassing dit jaar indruk maakt als opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal. Tegenover De Telegraaf gaat Kerkez in op zijn stormachtige doorbraak, die hem inmiddels ook een onvergetelijk debuut voor Hongarije heeft opgeleverd.

Afgelopen zaterdag was Kerkez met een doelpunt op bezoek bij FC Groningen (1-4 winst) nog één van de uitblinkers bij AZ, dat door de overwinning de koppositie in de Eredivisie overnam. Zijn schot met buitenkant links keek hij af van een bekende linksback uit de Premier League: "Op de training van gisteren had ik nog een paar keer zo op doel geschoten", zegt hij, "dat noem ik een Cancelo'tje." De Hongaar is blij dat zijn keuze goed uitpakte: "Gelukkig ging de bal erin, want de coach had mij gekilled als ik hem niet had gemaakt."

De Alkmaarders staan sinds afgelopen weekend dus bovenaan in de competitie. Een positie die de club in de ogen van Kerkez weleens vast zou kunnen houden: "We hebben van Ajax gewonnen en ik ben er van overtuigd dat we met hen, maar ook met PSV en Feyenoord kunnen wedijveren. Dat is voor mij niet eens een vraag, het is gewoon de realiteit."

Droomdebuut als international
De zege in Groningen volgde op een schitterende week voor Kerkez. In Leipzig debuteerde hij met een overwinning (0-1) op Duitsland voor de nationale ploeg van Hongarije. "Op achttienjarige leeftijd met een basisplaats debuteren voor je land en dan ook nog even van Duitsland winnen, ín Duitsland, het was het hoogtepunt uit mijn leven. For sure. Ik was zo dankbaar." Kerkez stond tegen de Duitsers tegenover Serge Gnabry (Bayern München), maar bleef keurig overeind. "Hij had het in ieder geval moeilijk. Misschien had hij een slechte dag..." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd