Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Eiting over de keer dat De Ligt uit de groepsapp werd gegooid

Eiting over de keer dat De Ligt uit de groepsapp werd gegooid

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 oktober 2022 – Carel Eiting heeft in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus een boekje opengedaan over de groepsapp The Man waar hij samen met onder meer Matthijs de Ligt, Kaj Sierhuis en Dani de Wit in zit. Een belangrijke regel van de groepsapp: vertoon geen sterallures, anders wordt je er uitgegooid.

De groepsapp ontstond toen Eiting en zijn teamgenoten bij Ajax een jaar of vijftien waren. "Maar je mocht altijd de groepschat uitgegooid worden als je het te hoog in je bol kreeg", aldus Eiting. "Op een gegeven moment word je 15 jaar en dan krijg je een Adidas-contract, of een Ajax-contract of mag je mee met de Youth League of weet ik wat. Je mag meetrainen met het eerste. In de voetbalcultuur wil het nog wel eens zo zijn dat iemand denkt: ik ben het mannetje. Of iemand heeft gescoord of wat dan ook. En de volgende dag met trainen hoeft iemand niet te trainen of wat minder te doen. Hij laat zijn schoenen zien of op Instagram laat iemand zien dat het wat mooier is dan dat het is."

Eiting en andere jeugdspelers van Ajax verzonnen iets om dat tegen de gaan. "Dan was het gewoon: jongens ik heb dit en dit gezien. Een van degene legde dan uit wat hij had gedaan. Met het bewijs erbij. En als er genoeg bewijs was dan werd het stemmen en dan werd je de groep uitgegooid", zegt Eiting met een grote lach. Hoe je er dan terug in kon? "Je kon jezelf wel terugkopen", aldus Eiting, die er zelf naar eigen zeggen nooit uit is gezet. "Ik denk dat Kaj Sierhuis er het meest is uitgegooid. Dat verbaast je niks."

Matthijs de Ligt is daarentegen wel een keer uit de groepsapp gezet. Dat gebeurde toen de verdediger van Bayern München zich gehuld in een Italiaans maatpak op Instagram toonde. "Ik denk dat dat de enige keer is. Maar ik denk dat we op een gegeven moment gestopt zijn. Na een tijdje kom je op een leeftijd dat je gewoon met elkaar in de groepschat zit en daar zeg je eens in de zoveel tijd wat in." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd