Oekraïne meldt zich bij twee landen voor WK-bid voor 2030

4 oktober 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ondanks dat momenteel de oorlog woedt in Oekraïne, heeft het land plannen om een WK te organiseren. Het land hoopt in 2030 samen met Portugal en Spanje de organisator te worden van het WK dat in dat jaar gespeeld moet worden. Volgens The Times hebben zowel Portugal als Spanje ingestemd met het verzoek. 'Het voorstel steunt het idee dat voetbal hoop en vrede kan herstellen', schrijft het Engelse medium.

De twee Zuid-Europese landen hadden eerder al kenbaar gemaakt dat ze het WK willen organiseren, maar krijgen daarbij mogelijk dus hulp van Oekraïne. Het land van president Volodimir Zelenski gaat morgen (woensdag) tijdens een persconferentie bekend maken dat het zichzelf bij het bid van Portugal en Spanje wil gaan voegen.

Oekraïne zou enkele groepswedstrijden gaan organiseren in het WK-plan. Vanaf de knock-outfase zullen alle duels worden afgewerkt in Spanje en Portugal. Welke stadions in Oekraïne gebruikt gaan worden, is nog niet bekend. Wel is er in elk geval een veiligheidsgarantie nodig, in verband met de oorlog. De verwachting is wel dat de Russische invasie dan voorbij zal zijn.

Lees ook: Poetin roept oud-international (37) op voor militaire dienst

Overigens is het goed mogelijk dat er een WK in drie landen tegelijk georganiseerd gaat worden. In 2026 zijn Verenigde Staten, Canada en Mexico namelijk de organiseren landen. Dat is de eerste keer in de historie dat het evenement in drie landen gehouden werd: in 2002 vormden Zuid-Korea en Japan de eerste duo-organisatie.

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer van onze belastingcenten zeker, ga maar de Aziëcup organiseren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen