Napoli-sensatie werd afgelopen winter nog aangeboden bij Ajax

3 oktober 2022, 21:19

Het had weinig gescheeld of Khvicha Kvaratskhelia had dinsdagavond niet in het shirt van Napoli gestaan, maar in dat van Ajax. De Georgische sensatie van de Italiaanse koploper had afgelopen winter nog de mogelijkheid om naar Amsterdam te verkassen, maar de aanvaller bleek te duur voor de topclub. Daarom verkaste hij naar de Italiaanse Serie A.

Dat bevestigt landgenoot Shota Arveladze tegenover De Telegraaf. "Hij werd in de afgelopen wintertransferperiode aangeboden, maar de tijd was te kort en de prijs van vijftien miljoen euro te hoog. Zijn statistieken bij Lokomotiv Moskou waren niet zo goed. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen. Uiteindelijk kocht Napoli hem voor tien miljoen euro."

Ook Lazio Roma, Atlético Madrid en Leeds United hoopten de aanvaller binnen te halen, maar Kvaratskhelia koos voor een overstap naar Napoli. Daar is hij direct uitgegroeid tot smaakmaker. In tien wedstrijden namens Napoli was de buitenspeler al goed voor vijf doelpunten, terwijl hij bovendien al drie treffers voorbereidde. Daarmee heeft hij een flink aandeel in de sterke start van zijn ploeg.

"De klasse druipt er bij Khvicha van af", zegt Arveladze dan ook. Hij is groot, sterk, tweebenig en heel compleet. Het bijzondere vind ik dat hij goed is in de kleine én grote ruimte. Natuurlijk gaat er weleens iets mis, maar al zijn beslissingen in het veld zijn goed. Ik kan me geen foute keuze herinneren. Kvaratskhelia leest het spel."

Lees ook: Klap voor Napoli: Osimhen blijft achter in Italië en mist Ajax-clash

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Te duur voor de top?? Club 🤣.Als het een topclub was geweest was ie niet te duur geweest 🤣🤣🤣🤣🤣.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen