Emotionele Higuaín zet punt achter imposante loopbaan

3 oktober 2022, 20:06

Gonzalo Higuaín stopt aan het einde van dit jaar met voetballen. De Argentijnse topspits staat momenteel onder contract bij het Amerikaanse Inter Miami, waar hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen. Dat maakte de 34-jarige spits bekend op een speciaal ingelaste persconferentie.

Higuaín deelde zijn besluit om te stoppen maandag mede. In tranen stond de spits de pers te woord. "Ik heb lange tijd nagedacht over deze beslissing en heb me er lang op voorbereid. De dag is voor mij gekomen om vaarwel te zeggen tegen het voetbal, dat me jarenlang veel heeft gegeven. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit leven heb gehad."

Higuaín beleefde een imposante loopbaan, die al in 2005 begon bij River Plate. Die club verkocht hem twee seizoenen later aan Real Madrid, waar hij zijn meest succesvolle periode beleefde. El Pipita speelde zes seizoenen voor de Koninklijke, waarin hij onder meer drie landstitels won. Bij Chelsea en Napoli toonde hij zich eveneens als scherpschutter. De laatste jaren speelde Higuaín voor Juventus, AC Milan, Chelsea en dus Inter Miami.

De topspits is in de Major League Soccer nog altijd een van de beste spitsen. In 26 competitieduels was de aanvaller goed voor veertien treffers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen