Streep door oefenduel Leeuwinnen om opmerkelijke reden

3 oktober 2022, 19:27

De oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zambia gaat niet door. De KNVB meldt dat de Afrikaanse ploeg geen toestemming heeft gekregen om af te reizen naar Breda, waar de interland gespeeld zou worden. Visumproblemen staan een treffen tussen Nederland en Zambia in de weg.

De KNVB heeft met man en macht gezocht naar een nieuwe tegenstander, maar dat was zonder succes. 'Helaas bleek vorige week dat de visaprocedure langer in beslag nam dan aanvankelijk gedacht', schrijft de KNVB op de eigen website. 'Ondanks inspanningen van de KNVB, de Zambiaanse bond en betrokken Ministeries werd vandaag duidelijk dat het niet mogelijk is voor het Zambiaanse team om tijdig naar Nederland te reizen.'

Daardoor staat nu alleen de wedstrijd tegen Noorwegen op de agenda. Een nieuwe tegenstander werd niet gevonden. De Leeuwinnen, die zich in september plaatsten voor het wereldkampioenschap voor vrouwen, ontvangen Noorwegen volgende week dinsdag.

Het Nederlands elftal trof Zambia vorig jaar nog tijdens de Olympische Spelen. Destijds boekte de ploeg van toenmalig bondscoach Sarina Wiegman een historische 3-10 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen