Schreuder maakt zich op voor CL-kraker: "Dat zijn er niet veel"

3 oktober 2022, 14:06

Ajax maakt zich op voor een ontzettend belangrijke en tevens loodzware thuiswedstrijd in de Champions League. Na de nederlaag tegen Liverpool weet de ploeg van Alfred Schreuder wat haar te doen staat morgenavond: winnen van Napoli. Maar dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Napoli is immers de ongeslagen koploper van Italië.

De komende tegenstander van Ajax in de Champions League boekte afgelopen zaterdag nog een eenvoudige 3-1 overwinning op Torino. Voor de interlandperiode maakten de Italianen veel indruk door Liverpool naar een 4-1 nederlaag te spelen. Ook Rangers FC werd met ruime cijfers verslagen. Wat maakt dit Napoli nou zo goed? "Dat ze als team gewoon heel erg goed samenspelen. Er zit heel veel combinatiespel in, veel lopende mensen en ze durven ook veel druk te geven naar voren", zei Schreuder maandagmiddag op de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA.

Eigenlijk precies zoals Ajax heel graag wil spelen. Door de aanvallende intenties bij Napoli liggen er wel degelijk kansen voor de Amsterdammers. Zo weet Schreuder dat Napoli erg veel risico's neemt tijdens het drukzetten. "Je zal dus heel goed aan de bal moeten zijn in de beginfase. Ze hebben natuurlijk ook wel mindere punten, maar dat zijn er niet heel veel. Ze zijn niet voor niks nog ongeslagen dit seizoen." Overigens deelt Napoli de koppositie in de Serie A met Atalanta Bergamo, al heeft de opponent van Ajax wel een beter doelsaldo.

Lees ook: AZ niet de enige verrassende koploper in Europa

Hoewel Ajax worstelt met zijn vorm en Napoli als grote favoriet naar Amsterdam afreist, is Schreuder van mening dat het 'zeker mogelijk' is om te winnen. "Wij hebben ook veel internationale spelers op het veld staan met kwaliteiten die ook zeker tegen Napoli naar voren kunnen komen." Volgens de oefenmeester is Liverpool 'qua grootte van de club en budget' de grote favoriet in de groep, maar 'komt Napoli in de manier van voetballen heel dichtbij'. "Morgen staan twee gelijke speelstijlen op het veld", zei Schreuder dan ook.

Cruciaal?

Steven Berghuis schoof eveneens aan in de perszaal. De aanvallende middenvelder begon tegen Go Ahead Eagles nog op de bank, maar is naar eigen zeggen fit genoeg om morgenavond te starten. Hij is zich ervan bewust dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. "Wij staan op drie punten en Napoli op zes. Morgen is een belangrijke wedstrijd voor ons om dat gat te dichten. Het is niet allesbeslissend, maar wel een hele belangrijke wedstrijd."

Schreuder kan in de thuiswedstrijd tegen Napoli alleen niet beschikken over Ahmetcan Kaplan en Jorge Sánchez. Beiden moesten het duel met Go Ahead Eagles ook al aan zich voorbij laten gaan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen