Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van de Kerkhof maakt gehakt van PSV: "Je moet je diep schamen"

Van de Kerkhof maakt gehakt van PSV: "Je moet je diep schamen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

3 oktober 2022 – Na de pijnlijke nederlaag tegen FC Twente leek PSV niet nóg dieper door de ondergrens te kunnen zakken. Maar op bezoek bij SC Cambuur bleek niets minder waar. PSV was geen schim van de ploeg die twee weken geleden nog te sterk was voor Feyenoord en ging in Leeuwarden met 3-0 onderuit. Clubicoon Willy van de Kerkhof wist niet wat hij meemaakte.

Van koploper tot de nummer drie, met twee punten minder dan lijstaanvoerder AZ. Daar had niemand bij PSV rekening mee gehouden toen het afgelopen zaterdag begon aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Ruud van Nistelrooij zei na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord dat het de 'beste wedstrijd van het seizoen' was en koos in Leeuwarden dan ook voor dezelfde elf. "Maar als je de matige inzet en het spelniveau van PSV zaterdag zag, tegen een van de degradatiekandidaten in de Eredivisie dit jaar… Je moet je diep schamen om zo'n spel op de mat te leggen", zei Van de Kerkhof in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.

Het clubicoon heeft geen goed woord over voor het optreden van PSV. "Het is te triest voor woorden dat een elftal op dit niveau zich zo laat afslachten door Cambuur. Dit mag niet gebeuren, ik heb hier geen woorden voor. Ik ben er dit weekend echt ziek van geweest. Dit kan toch niet? Op dit niveau mag je van dit soort ploegen in ieder geval niet verliezen." Van de Kerkhof is van mening dat PSV alle wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje moet winnen. Dat de Eindhovenaren daartoe blijkbaar niet in staat zijn, is volgens hem de reden 'waarom dit PSV nog niet aan de top staat'.

Van de Kerkhof concludeert dat er veel werk aan de winkel is voor Van Nistelrooij. "Topclubs in Europa spelen thuis en uit minimaal gelijk tegen kleinere clubs en vaak winnen ze die wedstrijden makkelijk. Wij zijn nog niet op dat niveau waar we willen en denken te zijn." Donderdagavond krijgt PSV de kans zich te revancheren. Dan nemen de Eindhovenaren het in de Europa League op tegen FC Zürich. Na het gelijkspel tegen FK Bodo/Glimt – en de nederlaag bij SC Cambuur – telt alleen de overwinning.

Lees ook: Dit deden de Europese opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd