Van Hanegem haalt uit naar Schreuder na blamage: 'Onzin'

2 oktober 2022, 22:20

Ajax werkt in een vormdip toe naar de Champions League-kraker tegen Napoli. De Amsterdammers wisten de laatste drie wedstrijden niet te winnen. Zaterdagavond kwamen ze op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Volgens Alfred Schreuder riep zijn ploeg het onheil over zichzelf af door de 2-0 niet te maken. Willem van Hanegem is echter van mening dat de oefenmeester 'onzin verkondigde'.

Ajax had na de nederlagen tegen Liverpool en AZ voor de interlandperiode nog wat recht te zetten. De ploeg van Schreuder wist bij aanvang van het thuisduel met Go Ahead Eagles dat het goede zaken kon doen. Concurrent PSV had immers met 3-0 verloren van SC Cambuur, waardoor Ajax alleen de leiding had kunnen nemen. Maar de Amsterdammers zakten opnieuw door de ondergrens en moesten tegen Go Ahead Eagles genoegen nemen met een gelijkspel. Een slechte generale voor de kraker tegen Napoli.

Schreuder is naar eigen zeggen 'niet nerveus' voor dinsdagavond. 'Natuurlijk gaat Schreuder op de vraag of hij nerveus is voor de wedstrijd tegen Napoli, niet volmondig 'ja' zeggen', schrijft Van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Zou wat zijn, zeg, de trainer van Ajax die in aanloop naar een belangrijke wedstrijd zelf aangeeft dat het tegen die Italianen wel eens mis kan gaan. Dat doe je niet.' Van Hanegem verbaasde zich wel over een andere uitspraak. 'Maar Schreuder verkondigde wel onzin door te stellen dat hij tegen Go Ahead rustig op de 2-0 zat te wachten en zeker niet op de 1-1 van Eagles.'

Van Hanegem heeft 'de Amsterdamse kansen op 2-0 nauwelijks gezien'. Het clubicoon van Feyenoord zag wél dat de keuze van Schreuder om flink te gaan rouleren verkeerd uitpakte. Zonder Steven Berghuis, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Edson Álvarez kwam Ajax niet goed voor de dag. 'Dat rouleren, waar ik iedereen weer over hoor en waar Ajax aan doet, dat maakt je minder. Zie PSV onder Roger Schmidt vorig seizoen. In de Eredivisie is het onzin en het is pas oktober. Ze maken zichzelf allemaal iets wijs, nu dus ook in Amsterdam. Driemaal per week spelen is geen probleem, echt niet.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BennieBenieuwd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax mag zelfs van geluk spreken dat het niet verloren heeft, want naast dat de kansen op 2-0 ver te zoeken waren, werd er ook nog een doelpunt van Go Ahead Eagles onterecht afgekeurd, want daar ging een reglementaire schouderduw aan vooraf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen