SC Heerenveen mag niet klagen met punt aan de Oude Meerdijk

2 oktober 2022, 21:59

Een enerverend Eredivisieweekend heeft in Emmen geen passend slot gekregen. De plaatselijke FC en SC Heerenveen kwamen op het kunstgras van de Oude Meerdijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor zijn de degradatiezorgen voorlopig nog niet verdwenen bij Emmen. 

FC Emmen stond na de eerste zeven wedstrijden van het seizoen op een teleurstelde laatste plaats met slechts vier punten. SC Heerenveen is het seizoen daarentegen uitstekend begonnen. De Friezen stonden op een knappe zesde plek met twaalf punten. FC Emmen startte met dezelfde elf als tegen de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles twee weken geleden.

Op de sfeervolle Oude Meerdijk kwam de wedstrijd moeizaam op gang. In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Heerenveen had het meeste balbezit en er waren een aantal kleine kansen aan beide kanten. De grootste kans van het eerste half uur was voor de thuisploeg.  De door Bernadou weggestuurde Mendes legde de bal breed op Zivkovic, maar de spits gleed de bal net naast het Friese doel.

In de slotfase van de eerste helft zetten de Friesen steeds meer druk op de verdediging van de thuisploeg en hadden de overhand op het middenveld. Dit leidde echter niet tot grote kansen voor de ploeg van Kees van Wonderen. Wel kreeg Emmen net voor rust nog een grote kans met een schot van Romeny. De poging van de aanvaller belandde echter naast het doel. Beide ploegen zochten de kleedkamers dan ook op voor de thee met een 0-0 ruststand. 

De tweede helft begon, in tegenstelling tot de eerste helft, levendig vanwege het aanvallende voetbal van de Drentenaren. Dit leverde echter geen gevaarlijke doelpogingen op. Wel kreeg Heerenveen dé kans om op voorsprong te komen. Sarr legde goed af op de inlopende Van Ewijk die de bal net naast het doel van Oelschlägel plaatste.

In de slotfase waren er opnieuw een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Noppert.  De thuisploeg maakte ook de meeste aanspraak op de overwinning omdat Heerenveen niet eens een schot op het doel van Oelschlägel wist te lossen. De wedstrijd eindigde dan ook in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Door het gelijkspel geeft FC Emmen de rode lantaarn weer af aan FC Volendam vanwege het betere doelsaldo. SC Heerenveen behoudt ondanks het puntenverlies de zesde positie.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Oelschlägel 6.5; Veendorp 7.5; Araujo 6.5; Veldmate 6.5; Burnet 6; Bernadou 7 (86. Pacheco -); Vlak 7; Mendes 6.5; Diemers 6.5 (78. El Messaoudi -); Romeny 6 (83. Bouchouari -); Zivkovic 6 (83. Assenhoun -).

SC Heerenveen: Noppert 6.5; Van Ewijk 7; Van Ottele 7; Van Beek 6.5; Bochniewicz 7.5; Köhlert 7; Tahari 6; Haye 6.5; Olssen 6 (77. Halilovic -); Van Hooijdonk 6 (77. Colassin -); Sarr 5.5.

Man of the Match: Bochniewicz

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen