Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wát een statistieken: Haaland evenaart Ronaldo met hattrick

Wát een statistieken: Haaland evenaart Ronaldo met hattrick

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 oktober 2022 – Wie stopt Erling Haaland? De Noorse doelpuntenmachine was in zijn eerste zeven competitieduels voor Manchester City al goed voor elf doelpunten en maakte er zondagmiddag nog eens drie in de derby tegen Manchester United. Het was alweer zijn derde hattrick in dienst van de regerend landskampioen van Engeland.

Haaland maakte afgelopen zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. Hoewel Haaland in Duitsland al het ene na het andere doelpunt maakte, was het in eerste instantie voor velen nog maar de vraag of hij dat ook in Engeland zou gaan doen. De Noor heeft de twijfels rond zijn persoon echter weggevaagd alsof het niets is. Dankzij zijn hattrick tegen Manchester United staat de spits al op veertien competitietreffers. Daarvoor had hij slechts acht wedstrijden nodig.

Ruim de helft van dat aantal maakte Haaland in de thuiswedstrijden tegen Crystal Palace, Nottingham Forrest en Manchester United. Zij hadden allemaal de pech dat Haaland er ongelooflijk veel zin in had. In navolging van Crystal Palace en Nottingham Forrest moest ook de ploeg van Erik ten Hag een hattrick van de Noor toestaan. Daarmee is Haaland de eerste speler ooit in de Premier League die in drie opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick heeft geproduceerd.

Lees ook: Ten Hag krijgt met United pak slaag in eerste Manchester Derby

Ronaldo
Waar Haaland dus schitterde in het Etihad Stadium, begon Cristiano Ronaldo op de bank. De Portugese ster werd zelfs geen invalbeurt gegund. Ronaldo speelde al 232 wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin 102 keer. Maar hij kwam vooralsnog niet verder dan drie hattricks. Juist, het aantal waarvoor Haaland slechts acht wedstrijden nodig had. Daar blijft het niet bij voor de Noor wat fraaie records betreft. Haaland scoorde niet alleen een hattrick, maar verzorgde ook nog twee assists. Daarmee was hij bij vijf van de zes treffers betrokken. Nog nooit was een speler bij zoveel doelpunten betrokken in een Manchester-derby in de Premier League.


Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd