Is Feyenoord bestolen in Nijmegen? "Hij beweegt helemaal niet"

2 oktober 2022, 18:15

Na de nederlaag van PSV in Leeuwarden en het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles wist Feyenoord dat het op bezoek bij NEC uitstekende zaken had kunnen doen in de strijd om de bovenste plekken. De Rotterdammers moesten in Nijmegen echter genoegen nemen met een gelijkspel. Maar hadden zij niet gewoon recht op de overwinning? Een actie van Santiago Giménez in de slotfase is in ieder geval voer voor discussie.

Giménez is één van de spelers die door Arne Slot werden ingebracht om Feyenoord alsnog aan de drie punten te helpen. Maar ook de Mexicaan slaagde er niet in duur puntenverlies te voorkomen. Giménez kwam eigenlijk geen moment in de buurt van de treffer. In de slotfase vond er echter een opmerkelijk moment plaats. Jasper Cillessen wilde de bal uittrappen, maar de NEC-doelman schoot het leer tegen Giménez aan. De centrumspits kon de bal vervolgens in het lege doel tikken, ware het niet dat de scheidsrechter al had gefloten.

Maar beging Giménez wel een overtreding? "Volgens mij mag je geen beweging maken richting de bal", reageerde Slot na afloop voor de camera van ESPN op de vraag of hij weet wat de regels zijn in zulke situaties. "Dat deed Giménez niet, nee. Maar ik denk dat ik mij vooral moet focussen op de dingen waar wij invloed op hebben en dat ik zo min mogelijk hier iets van moet vinden." Maar bij het zien van de beelden en omdat de journalist bleef doorvragen, liet Slot zich er toch nog even over uit. "Hij beweegt gewoon helemaal niet, hij staat op dezelfde plek. Maar goed, de scheidsrechter floot al voordat Giménez de bal binnen werkte."

Drukte

Zo moest Feyenoord uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De Rotterdammers hadden in Nijmegen weliswaar heel veel de bal, maar daar deden ze eigenlijk veel te weinig mee. "Het eerste half uur van ons was uitstekend. In het laatste uur heb je wel veel de bal en ben je veel op hun helft, maar was er geen speler die in die drukte iets kon creëren", aldus Slot. Ook in de invallers slaagden daar niet in. "Met het inbrengen van een aantal jongens hoop je dat zij misschien nog het verschil kunnen maken, wat ze een aantal keer ook al echt voor ons hebben gedaan. Maar vandaag was dat helaas niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JoDurand
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uiteraard een fout van Gözöbuyuk. Omdat hij gelijk fluit voor er gescoord werd kan de VAR niets. Gimenez krijgt volgens mij geel voor doorspelen na het fluitsignaal. ik geloof niet in een complot, wel dat deze scheids teveel fouten maakt.

mailmemaar02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Hij staat buiten de 16 in de halve cirkel. Die halve cirkel is alleen effectief bij een penalty zodat iedereen op 11 meter van de stip staat. Die speler mag daar gewoon staan. Moet hij dan het stadion uitlopen zodat een keeper kan uittrappen? Om maar aan te geven dat er geen afstand staat beschreven waar jij moet staan buiten de 16 als de keeper de bal uittrapt. Binnen de 16 is dat natuurlijk een ander verhaal. Maar buiten de 16? Stel dat die speler op 5 meter staat...of 10 meter en de keeper schiet tegen m aan? Wordt ie dan ook beboet voor onsportief spel? Op 15 meter? Op 25 meter? Tuurlijk niet want daar is geen regel voor. De speler staat gewoon buiten de 16 en mag daar staan. Hij hoeft niet opzij voor de keeper. Die moet er zelf maar omheen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens . Dat watje had gimenez echt wel zien staan ,en schiet dan tegen hem aan . Dat de knvb en gozebuf..k niet reageren zegt genoeg . Straks (maandag ofzo )komt die chef van de scheidsrechters weer vertellen dat het klopt wat wij zeggen. Net als na psv uit. Achteraf daar hebben we wat aan

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens. Btw: je bedoelt natuurlijk dat de halve cirkel met een straal van 9m15 rond de penalty stip getrokken is, geen 11 m ;)

mailmemaar02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uiteraard. Sorry

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach we zijn wel gewend. Waar ajax altijd bevoordeeld wordt, is feyenoord wel gewend om bestolen te worden.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begin het iets te opvallend te vinden dat het WEER een situatie is met gözöbuyuk als scheidsrechter. Is volgens mij nu de 3e of 4e situatie waarbij hij bij feyenoord of psv nogal dubieuze beslissingen neemt in 12 wedstrijden tijd (competitieslot en nu) Vorig jaar psv duidelijk bestolen tegen feyenoord (strafschop 2-2), het lachwekkende goedmakertje voor psv tegen rkc 2 weken geleden en nu deze. Misschien vergeet ik er nog 1, maar dit kan je zo opnoemen

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zeg al die turk moeten ze zijn fluitje afpakken! bedanken en op de azc boot zetten!

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen met deze wedstrijden. Deze Turkse scheidsrechter is ook in verband gebracht met gokken en matchfixing.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huilebalk!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft niets met huilebalk te maken , snuggere!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen