Balen voor Schmidt: Benfica incasseert eerste tik van het seizoen

2 oktober 2022, 09:13   Bijgewerkt: 2 oktober 2022, 09:18

Benfica heeft zaterdagavond voor de eerste keer dit seizoen niet gewonnen. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam op bezoek bij Vitória SC niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Tot nu toe had de club uit Lissabon al zijn wedstrijden nog winnend afgesloten.

Het puntenverlies heeft niet direct gevolgen voor Benfica, waar ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes als invaller binnen de lijnen kwam en ex-Ajacied David Neres mocht starten.. De grootmacht uit de hoofdstad van Portugal is nog altijd de koploper van de Primeira Liga. Toch komen achtervolgers SC Braga en FC Porto steeds dichterbij. Na acht wedstrijden is het verschil nog maar drie punten. Volgende week speelt Benfica thuis tegen laagvlieger Rio Ave.

Benfica had tot nu toe alle wedstrijden in de competitie gewonnen. Daarnaast waren de manschappen van Schmidt ook zeer succesvol in de Champions League. De Portugezen moesten eerst vier wedstrijden afwerken om zich te plaatsen van het hoofdtoernooi. FC Midtjylland en Dinamo Kiev werden verslagen. In de groepsfase werd tot nu toe ook gewonnen van Maccabi Haifa en Juventus. Woensdag komt Paris Saint-Germain op bezoek.

Mark van Bommel

Op dit moment zijn er in de grotere competities van Europa nog twee clubs met de volle buit. Naast Real Madrid geldt dat ook voor Royal Antwerp, de ploeg van trainer Mark van Bommel. De club uit Antwerpen heeft na negen duels 27 punten en is de trotse koploper van de Jupiler Pro League. Dat wil Van Bommel vandaag (zondag, 18.30 uur) natuurlijk graag zo houden. Er staat een bezoekje aan KV Kortrijk op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen