Stadionramp in Indonesië: ruim honderd doden bij massale rellen

2 oktober 2022, 09:30

In de Indonesische stad Malang zijn dit weekend zeker 174 voetbalfans om het leven gekomen. Na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya ging het helemaal mis in het Kanjuruhan Stadium. Er wordt door de lokale politie gevreesd voor nog meer doden.

Arema verloor op eigen veld met 2-3 en de aanhang van de thuisploeg liet na de wedstrijd zijn onvrede duidelijk blijken. Het speelveld werd massaal betreden en daar braken grote gevechten uit. De aanwezige politie besloot daarop traangas in te zetten op het veld en de tribune. Volgens lokale media kregen duizenden toeschouwers last van ademhalingsproblemen en werden fans onder de voet gelopen toen er paniek uitbrak.

Op dit moment wordt gesproken over 129 doden, maar er wordt al gesproken over een nog groter aantal. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar alle ongeregelheden bij de wedstrijd. Zo zouden er naar verluidt 42.000 kaarten zijn verkocht voor het duel, terwijl er eigenlijk maar plek was voor 38.000 mensen. Daarnaast had de politie al aangeraden om, vanwege de rivaliteit, geen fans van de bezoekers toe te laten.

Liga 1 is tijdelijk stilgelegd

Naar aanleiding van de rellen in Oost-Java heeft president Joko Widodo besloten dat de competitie tijdelijk wordt stilgelegd. Dat geeft de Indonesische voetbalbond tijd om onderzoek te doen naar de stadionramp. Volgens lokale media kwamen 34 mensen in het stadion om het leven. De overige doden vielen in of onderweg naar het ziekenhuis. Ook twee politie-agenten kwamen tijdens de rellen om het leven. Zeker 180 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat ze in Indonesië ook FCUpdate lezen. Ze vonden het blijkbaar een goed idee wat ik van de week opperde over dat Last Man Standing. Ik hoop dat de rest van de "supporters" over de wereld mee kijken en zien hoe droevig ze eigenlijk bezig zijn met dat rellen voor hun club omdat de tegenstander in een net even ander kleur shirtje loopt. Koekkoek

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Makkelijk scoren dit. Ieder normaal mens keurt dit af. Verder is het ook niet echt slim om traangas te gebruiken als mensen in de verdrukking zitten .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen