Puntverlies komt hard aan bij Ajax: "Je schaamt je eigenlijk kapot"

1 oktober 2022, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een zeer teleurstellende zaterdagavond beleefd. Waar de verrassende 3-0 nederlaag van concurrent PSV tegen SC Cambuur een extra opsteker had moeten zijn, verspeelde het juist zelf ook punten tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen en Jurriën Timber baalden na afloop flink voor de camera van ESPN.

"We moeten wel beter dan dit, ja", begon Klaassen met een understatement. Zelf zette hij zijn ploeg kort voor rust nog op 1-0, maar volgens hem waren er genoeg kansen om die voorsprong verder uit te breiden. "Als je met 1-0 voorstaat, mag je dat nooit meer weggeven. Het is leuk als je scoort, maar als je thuis tegen Go Ahead Eagles 1-1 speelt, dan schaam je je eigenlijk kapot", zei hij wat geïrriteerd. 

Lees ook: Schreuder is nog mild voor Ajax: "Vergaten 2-0 te maken"

Timber

Wat Klaassen des te meer frustreerde, was het feit dat de nederlaag van PSV voor hem een extra motivatie was. Dat zag Jurriën Timber overigens anders. "Het was een kans om punten uit te lopen. Maar een oppepper? Dat vind ik kinderachtig. We moesten focussen op onze eigen wedstrijd."

Dat ging dus echter niet volgens plan. "Ik miste een stukje scherpte, agressiviteit, de wil om te scoren. Het was een beetje down voor mijn gevoel", legde Timber uit. "Je bent blij dat je de 1-0 maakt en voor m'n gevoel werkten we goed toe naar de 2-0 in de tweede helft. We hadden echt wel controle, maar creëerden niet echt kansen. En dat stukje scherpte en agressiviteit misten we. Dan roep je het over jezelf af."

Lees ook: Ajax mist koppositie door verrassend gelijkspel tegen Eagles

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vraag me nog steeds af waarom de scheids die goal van go ahead afkeurde?? er was toch helemaal niks aan de hand! dat die bassie zich zo weg laat zetten zegt meer over hem! maar ik denk dat de scheids merkte dat hij in amsterdam floot!!

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder is GEEN goede Ajax trainer. Het elftal begint nu steken te laten vallen (Liverpool, GAE) terwijl qua potentie dat helemaal niet hoeft. De wedstrijd tegen Napoli zal uitwijzen hoeveel we achteruit zijn geboert. Maar hopelijk heb ik het mis...........

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen