AZ nieuwe koploper na verrassende resultaten PSV en Ajax

2 oktober 2022, 00:30   Bijgewerkt: 1 oktober 2022, 23:23

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 30 september.

AZ haalt uit in Groningen en is voor even koploper in de Eredivisie

De ongeslagen status van AZ in de Eredivisie is zaterdagavond in Groningen niet in gevaar gekomen. De Alkmaarders wonnen met 1-4 van FC Groningen, waarmee het optimaal profiteerde van het verrassende puntenverlies van PSV. AZ is daarmee voor even - in ieder geval tot het eindsignaal bij Ajax - Go Ahead Eagles - koploper van de Eredivisie.

Ajax mist koppositie door verrassend gelijkspel tegen Eagles

Ajax is er maar deels in geslaagd te profiteren van de misstap van PSV eerder op deze zaterdag in Leeuwarden. De ploeg van Alfred Schreuder speelde in de eigen Arena met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Davy Klaassen zette de landskampioen nog wel op voorsprong, maar met een doelpunt van Willum Willumsson kwamen de bezoekers uit Deventer een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Door de 1-1 is niet Ajax maar AZ, dat eerder met 1-4 in Groningen won, de nieuwe koploper in de Eredivisie. Ajax kende zo een slechte generale voor het Champions League treffen met Napoli aanstaande dinsdag.

Afgang PSV op bezoek bij Cambuur: 3-0 in Leeuwarden

Een futloos en zeer ondermaats PSV heeft zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. SC Cambuur, dat juist een tegenovergestelde prestatie leverde, boekte een 3-0 zege op de club uit Eindhoven. PSV stond in de interlandbreak eindelijk weer even bovenaan, maar liet in Leeuwarden nauwelijks zien dat het de koppositie waard was. Cambuur klimt door de afgetekende overwinning uit de degradatiezone.

Barcelona dankzij Lewandowski voor even weer koploper Spanje

FC Barcelona is er op Mallorca in geslaagd de koppositie in Spanje, al is het misschien maar voor een dag, over te nemen van Real Madrid. Robert Lewandowski was in de uitwedstrijd op het eiland andermaal goud waard voor de Catalanen, hij maakte het enige doelpunt van de avond.

Vitesse-debuut Cocu niet geslaagd: Twente in Enschede te sterk

In de Grolsch Veste heeft FC Twente een overwinning geboekt op het Vitesse van nieuwe oefenmeester Phillip Cocu. Doelpunten van Joshua Brenet, Virgil Misidjan en Gijs Smal brachten de Tukkers een 3-0 zege. Door de misstappen van zowel Ajax als PSV bedraagt het gat met de koppositie nu nog maar vier punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen