Vitesse-debuut Cocu niet geslaagd: Twente in Enschede te sterk

1 oktober 2022, 23:05   Bijgewerkt: 1 oktober 2022, 23:49

In de Grolsch Veste heeft FC Twente een overwinning geboekt op het Vitesse van nieuwe oefenmeester Phillip Cocu. Doelpunten van Joshua Brenet, Virgil Misidjan en Gijs Smal brachten de Tukkers een 3-0 zege. Door de misstappen van zowel Ajax als PSV bedraagt het gat met de koppositie nu nog maar vier punten.

Zijn vervanger Przemyslaw Tyton stond bijna de volledige eerste helft te koukleumen op het natte veld van de Grolsch Veste. Twente stond vaak met acht à negen man op de helft van de tegenstander, waar het rustig kon zoeken naar de ruimtes. Tegen het defensief ingestelde Vitesse werden die echter mede door onnauwkeurigheid in de passing  maar nauwelijks gevonden. De Tukkers moesten het dan ook hebben van de spelhervattingen, waarin de tegenstander door slimme variaties vaak op het verkeerde been werd gezet. Een slimme terugspeelbal van Ramiz Zerrouki resulteerde zo in een hard schot van Vaclav Cerny, dat buiten bereik van keeper Kjell Scherpen tegen de paal sloeg.

In de tweede helft voetbalde Vitesse wel meer mee, maar door matig bleven kansen voor de voorhoede uit. Aan de andere zijde was dat eveneens het geval, omdat het spel van Twente ongeïnspireerd rondcombineerde en daarmee weinig druk op de tegenstander uitoefende. Virgil Misidjan besloot daarom om na een rush vanaf de middenlijn maar eens zelf uit te halen vanaf de rand van de zestien en krulde de 2-0 binnen. Daarna kwam er weer wat leven in de wedstrijd en kregen beide ploegen enkele kleine kansen. Nadat invaller Nikolai Baden Frederiksen voor Vitesse al een grote kans kreeg, was het even later Gijs Smal die met een geweldig afstandsschot de eindstand op 3-0 bepaalde.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Przemyslaw Tyton 6,5; Gijs Smal 7, Robin Pröpper 6,5, Mees Hilgers 6,5 (82. Julio Pleguezuelo -), Joshua Brenet 7; Matthias Kjølø 6 (87. Wout Brama), Michel Vlap 5,5 (75. Sem Steijn -), Ramiz Zerrouki 6,5; Virgil Misidjan 6, Ricky van Wolfswinkel 6 (82. Manfred Ugalde -) , Vaclav Cerny 6 (75. Christos Tzolis -).

Vitesse: Kjell Scherpen 6; Maximilian Wittek 5 (67. Nikolai Baden Frederiksen 5), Enzo Cornelisse 5, Melle Meulensteen 5,5, Ryan Flamingo 5, Carlens Arcus 5,5; Kacper Kozlowski 5,5 (82. Gabriel Vidovic -), Sondre Tronstad 5, Matus Bero 5; Bartosz Bia?ek 5 (82. Romaric Yapi -), Million Manhoef 5 (82. Thomas Buitink -).

Man of the match: Joshua Brenet

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen