Prachtgoal Messi krijgt meer glans dankzij winnende van Mbappé

1 oktober 2022, 23:07

Paris Saint-Germain heeft zondagavond thuis tegen OGC Nice de negende overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg won met 2-1, al kwam de zege pas laat tot stand. Het was Kylian Mbappé die PSG naar de overwinning schoot, nadat Lionel Messi zijn ploeg eerder al op prachtige wijze op voorsprong zette.

Aanvankelijk was juist Mbappé nog de opvallende afwezige in de basiself van trainer Christophe Galtier. De Franse aanvaller kreeg rust en werd vervangen door de twintigjarige Hugo Ekitike. Wellicht dat Galtier had gehoopt dat het iets makkelijker zou gaan tegen de nummer dertien van de Ligue 1. Na een uur spelen deed hij echter toch een beroep op de man die het supertrio voorin compleet maakt. De stand was op dat moment 1-1.

PSG was na een klein halfuur namelijk op voorsprong gekomen dankzij de klasse van Messi. De Argentijn was er snel vandoor met een dribbel, lokte daarmee een overtreding uit en ging zelf achter de verdiende vrije trap staan. Deze schoot hij schitterend in de rechterbovenhoek, waarop zowel de muur als de keeper geen antwoord had. Een antwoord van Nice volgde echter wel kort na rust, toen Gaetan Laborde uit een voorzet gelijk maakte.

Winnende goal

Dat was waar Galtier het tijd vond voor Mbappé, een zet die fantastisch uitpakte. Na 83 minuten was het Nordi Mukiele die de bal in de voeten gaf, waarna de aanvaller de bal onder twee man door het doel in schoof. Het was zijn achtste van het seizoen, waarmee hij de topscorerslijst nu samen met Neymar aanvoert. PSG zelf blijft door de overwinning koploper boven achtervolger Olympique Marseille. In negen wedstrijden verzamelde de topclub 25 punten.