Barcelona dankzij Lewandowski voor even weer koploper Spanje

1 oktober 2022, 22:52

FC Barcelona is er op Mallorca in geslaagd de koppositie in Spanje, al is het misschien maar voor een dag, over te nemen van Real Madrid. Robert Lewandowski was in de uitwedstrijd op het eiland andermaal goud waard voor de Catalanen, hij maakte het enige doelpunt van de avond. 

Trainer Xavi kon dankzij een rampzalig verlopen interlandperiode geen beroep doen op een aantal vaste krachten. Onder meer Frenkie de Jong en Jules Koundé keerden geblesseerd terug van hun nationale ploegen. Ook Memphis, dit seizoen veroordeeld tot een bijrol, kon niet starten bij de Catalanen. Basisplaatsen waren er wel voor Jordi Alba en Gerard Piqué. De routiniers komen nog maar weinig in het stuk voor dit seizoen, maar kregen nu de kans zich te bewijzen.

In het eerste bedrijf was het -uiteraard- Robert Lewandowski die de ban brak voor Barcelona. Op aangeven van Ansu Fati kapte de Pool fraai naar binnen en schoot beheerst in de verre hoek raak. Het was direct ook het hoogtepunt van de eerste helft, waarin Barcelona wel sterker was maar Mallorca een verdere tegentreffer bespaard bleef.

In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor Barcelona met drie punten op zak terugkeert naar het vasteland. De ploeg van Xavi heeft nu negentien punten uit de eerste zeven duels verzameld. Dat is er eentje meer dan Real Madrid, maar dat komt morgenavond pas in actie. De Madrilenen ontvangen om 21.00 uur de nummer zeven van La Liga; Osasuna.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen