Lang laat zich zien bij rentree; krankzinnig slot voor AC Milan

1 oktober 2022, 22:50

Club Brugge heeft zaterdagavond de kater van twee weken eerder weg kunnen spoelen tegen KV Mechelen. De titelkandidaat ging de interlandbreak in met een 3-0 zeperd tegen Standard Luik, maar verzilverde de eerstvolgende kans om zich te revancheren. Het Mechelen van Danny Buijs werd met 3-0 verslagen, waarbij ook de van een blessure teruggekeerde Noa Lang zich liet zien.

Ruim een maand moest Lang - die afgelopen zomer nog hoopte op een transfer - geblesseerd toekijken bij Club Brugge. Hij miste zes wedstrijden, maar zat tegen Mechelen voor het eerst weer op de bank. Zijn rentree vond plaats in minuut 77, toen hij voormalig AZ-aanvaller Kamal Sowah afloste. Vervolgens was hij vrijwel direct belangrijk. Lang bediende Tajon Buchanan - die overigens ook terug was van een lange blessure - die de eindstand vervolgens bepaalde op 3-0.

Spannend was het op dat moment sowieso al niet meer. Voor rust had Ferran Jutgla de score al geopend, op aangeven van Sowah. Voor de Spaanse doelpuntenmaker was het zijn zesde competitiegoal, waarmee hij de topscorerspositie weer deelt met Vincent Janssen van Antwerp FC. Kort na rust was het Eduard Sobol die de score verdubbelde. Door de zege vestigt Club zich steviger op plek drie, al is het gat met het nog ongeslagen Antwerp van Mark van Bommel - dat zondag nog in actie komt - nog wel vijf punten. Buijs bivakkeert met Mechelen op plek twaalf.

Empoli - AC Milan 1-3

In Italië heeft AC Milan gedaan wat het moest doen tegen Empoli. Dat wil echter niet zeggen dat de regerend landskampioen het makkelijk had tegen de nummer veertien van de Serie A. De thuisploeg leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, en daarmee een stunt, tot Ante Rebic na een geweldige actie van Rafael Leão toch de score kon openen. Daarmee was Milan er - na 79 minuten voetballen - echter nog lang niet. In de tweede minuut van de extra tijd leek het kwartje namelijk toch weer de kant van de thuisploeg op te vallen. Nedim Bajrami schoot uit een vrije trap geweldig binnen en vierde zijn goal alsof het punt al binnen was.

Te vroeg gejuicht, zo bleek. Direct uit de aftrap was het aan de andere kant toch ook weer raak. Fodé Ballo-Touré was de doelpuntenmaker: zijn eerste treffer in dienst van Milan. En het werd nóg gekker, want in minuut 97 liet ook Leão zich nog een keer zien. Met een fenomenale stift gooide hij de wedstrijd nu echt definitief in het slot.