Acht gespeeld, vier verloren: Dumfries met Inter wéér onderuit

1 oktober 2022, 20:01

Internazionale heeft in de Serie alweer de vierde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen AS Roma, dat daarmee voorlopig de nummer vier van de Serie A is. Inter bezet met slechts twaalf punten uit acht wedstrijden plek zeven. 

Inter sloot het eerste competitieblok af met een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen Udinese. Een zege op Roma was nog meer dan normaal gewenst, en aanvankelijk leek het ook de goede kant op te gaan voor de thuisploeg. Edin Dzeko zag na tien minuten zijn openingstreffer - die zijn honderdste goal in de Serie A had moeten zijn - afgekeurd worden.

Twintig minuten later viel er echter alsnog genoeg te juichen, want op aangeven van Nicolo Barella schoof Federico Dimarco alsnog de 1-0 binnen. Lang bleef deze niet op het scorebord staan. Paulo Dybala vuurde een heerlijke volley af, die Samir Handanovic nog wel aanraakte, maar door de kracht erachter niet meer wist te stoppen. Met een 1-1 gelijkspel gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Waar Inter voor rust licht de overhand had, was het na rust juist de ploeg van José Mourinho die de wedstrijd naar zich toe trok. Uit een vrije trap in minuut 75 werd de lange Chris Smalling bereikt, die zijn ploeg naar de overwinning kopte. Inter - dat zelf via Hakan Calhanoglu nog een keer de lat raakte - ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de achterstand werd niet meer weggepoetst. 

Geen Nederlands onderonsje

De topper had een mooi Nederlands onderonsje kunnen zijn, maar in de praktijk viel dat tegen. Aan de kant van AS Roma moeten Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp nog altijd geblesseerd toekijken, terwijl Stefan de Vrij zijn basisplaats bij Internazionale nu echt kwijt lijkt te zijn. Hij moest zaterdagavond wederom toezien hoe Francesco Acerbi zijn plek in de achterhoede innam. Denzel Dumfries was daarom de enige Nederlander die in actie kwam. 

Lees ook: 'De Vrij lijkt klaar bij Inter; club denkt aan winterse verkoop'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen