Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Afgang PSV op bezoek bij Cambuur: 3-0 in Leeuwarden

Afgang PSV op bezoek bij Cambuur: 3-0 in Leeuwarden

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 oktober 2022 – Een futloos en zeer ondermaats PSV heeft zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. SC Cambuur, dat juist een tegenovergestelde prestatie leverde, boekte een 3-0 zege op de club uit Eindhoven. PSV stond in de interlandbreak eindelijk weer even bovenaan, maar liet in Leeuwarden nauwelijks zien dat het de koppositie waard was. Cambuur klimt door de afgetekende overwinning uit de degradatiezone.

Als koploper startte PSV deze achtste speelronde van het seizoen en daarin nam PSV het op tegen de nummer zeventien, sc Cambuur. Dat had vier duels op rij verloren, waarvan de laatste in Waalwijk met 5-1 en twee rode kaarten. Eigenlijk drie, want net als Mees Hoedemakers en Alex Bangura kreeg trainer Henk de Jong de rode prent voorgeschoteld. PSV trof daarmee dus een gehavend Cambuur, maar kreeg toch flink wat weerstand geboden in Leeuwarden.

Omdat Ismael Saibari al na een minuut spelen een enorme kans miste namens PSV, kon Cambuur in de wedstrijd komen. Het leek er zeker niet op dat de 'Friezen' voorlaatste stonden in de Eredivisie en ontzag hadden voor de lijstaanvoerder. Het was een open wedstrijd in de eerste helft, waarin PSV wel de gevaarlijkste was. Saibari stuitte nog een keer op keeper João Virginia en een inzet van Cody Gakpo vloog maar net in het zijnet. Cambuur zette daar vooral hoge druk tegenover en had via Tom Boere een enorme kans moeten krijgen. De voorzet van de doorgebroken Remco Balk was echter niet op maat.

Uit een ander vaatje moest PSV na de pauze tappen om puntverlies te voorkomen. Het werd geen vers vaatje, maar een vaatje dat leeg en rot leek. De ploeg van Ruud van Nistelrooy zakte in niveau en moest dat binnen een kwartier zelfs bekopen met een goal. Nadat Jarrad Branthwaite werd gevloerd en geen vrije trap kreeg, pikte Tom Boere de bal op en die gaf hij mee aan Van der Water. De voormalig aanvaller van Heracles Almelo, die veel last van zijn maag had, haalde vernietigend uit: 1-0.

Aan de gezichten bij PSV was daarna niet te zien dat er nog geloof was in een ommekeer. Hoewel er nog 35 minuten te spelen waren, leek PSV zich al te hebben neergelegd bij een nederlaag. Alsof de Eindhovenaren het daarna over zichzelf riepen, kwam het tweede verlies van het seizoen er ook. In de slotfase, toen Cambuur enkele kansjes had doorstaan, besliste Mitchel Paulissen het duel door een mooie aanval af te ronden en maakte Sai van Wermeskerken er zelfs nog 3-0 van. Het ondermaatse PSV kreeg daarmee een forse nederlaag te verwerken en is na deze zaterdag waarschijnlijk de koppositie kwijt.

Opstellingen en beoordelingen*:

SC Cambuur: João Virginia 7.5, Doke Schmidt 6, Marco Tol 6 (70. Calvin Mac-Intosch -), Leon Bergsma 6, Sai van Wermeskerken 6.5, Jamie Jacobs 6, Daniël van Kaam 6, Mitchel Paulissen 8 (88. Michael Breij -), Silvester van der Water 6.5 (71. David Sambissa -), Tom Boere 6.5, Remco Balk 5 (80. Felix Mambimbi -).

PSV: Walter Benítez 4, Jordan Teze 4, Jarrad Branthwaite 4.5, Armando Obispo 5, Philipp Max 4.5 (68. Fredrik Oppegard 5), Ibrahim Sangaré 5 (81. Richard Ledezma -), Joey Veerman 4.5 (68. Érick Gutíerrez 5), Guus Til 4.5, Ismael Saibari 5 (60. Sávio Moreira 5.5), Xavi Simons 4.5 (60. Yorbe Vertessen 5), Cody Gakpo 5.

Man of the match: Mitchell Paulissen (SC Cambuur)

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd