Napoli beleeft tegen Torino prima generale voor bezoek aan Ajax

1 oktober 2022, 16:55

Napoli heeft de generale repetitie voor het Champions League-duel met Ajax met een prima overwinning op Torino afgesloten. In het eigen Diego Armando Maradona-stadion werd het 3-1. Die eindstand werd al in het eerste bedrijf bereikt.

Het elftal van Luciano Spaletti liep in de eerste helft uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong door twee doelpunten van André-Frank Zambo Anguissa en eentje van Chvitsja Kvaratschelia. De bezoekers uit Turijn deden iets voor rust via Antonio Sanabria nog wel iets terug, waardoor de Napolitanen met een 3-1 voorsprong de kleedkamers op konden zoeken. Na rust kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Wel waren er nog speelminuten voor Perr Schuurs. De afgelopen zomer van Ajax overgenomen verdediger viel in de slotminuten in voor oud PSV'er Riccardo Rodriguez.

Door de overwinning komt Napoli op twintig punten, waarmee het koploper is in de Serie A. Naaste belager Atalanta Bergamo kan in punten gelijk komen als het zondag het thuisduel met nummer tien Fiorentina in winst weet om te zetten. Nummer drie Udinese komt maandag pas in actie, als het op bezoek gaat bij laagvlieger Hellas Verona. Napoli werd in 1990, nog met clublegende Maradona in de gelederen, voor het laatst kampioen van Italië.

In de Champions League gaat Napoli dinsdag op bezoek bij Ajax. De club is nog foutloos in de groepsfase na overwinningen op Liverpool (4-1) en Rangers (0-3). De Italianen gaan daarmee aan de leiding in groep A. Ajax staat met drie punten derde in de poule, en zal het tweeluik met Napoli dus graag met een overwinning in eigen