Benitez wil de nul houden met PSV: "Lukte in Frankrijk vaker"

1 oktober 2022, 11:58

Walter Benítez kwam afgelopen zomer transfervrij over van OGC Nice en laat bij PSV tot dusver een goede indruk achter. De 29-jarige doelman voelt zich goed op zijn plek in de groep en stelt dan ook hoge verwachtingen aan het seizoen. In een interview met de Telegraaf gaat Benítez uitgebreid in op het leven in Eindhoven, zijn carrière tot dusver en zijn doelstellingen met PSV.

"Alles is nu compleet anders. Het voetbal is anders, de taal is anders, de cultuur is anders", begint Benítez. "Het leven in zijn totaliteit is anders, maar beetje bij beetje wen ik er aan. Ik voel me op mijn gemak en dat is het belangrijkste. De manier van werken bij PSV bevalt me, het trainingscentrum is heel mooi en het stadion en de supporters zijn geweldig. Ik voel me ook fijn in de groep." Ook de taalbarrière vormt voor de Argentijn geen probleem. "Het meest gebruiken we Engels, omdat iedereen dat begrijpt. Ik ben zelf Engels aan het leren en dat is belangrijk om met iedereen goed te communiceren."

Met PSV bezit Benítez momenteel de koppositie en wist hij in augustus met de Johan Cruijff Schaal de eerste prijs van zijn loopbaan te winnen. Wat de Argentijn betreft is dit de eerste van vele, alhoewel het mislopen van Champions League-voetbal een teleurstelling was. "Natuurlijk zijn we erop gebrand om er volgend seizoen wel bij te zijn, maar daar moeten we nu nog niet mee bezig zijn. We moeten ons nu concentreren op de competities waar we wel in zitten: de Europa League en de competitie in eigen land. En daar het maximale uithalen."

Clean sheet met PSV

Een specifiek verbeterpunt voor de komende wedstrijden heeft Benítez wel degelijk, want zijn team incasseerde tot dusver veel tegendoelpunten. Ook al is de doelman verantwoordelijk voor veel reddingen, toch wist hij alleen in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-0) de nul te houden. "In Frankrijk lukte me dat heel vaak. Dat moet hier ook weer gaan gebeuren. Ik vind dat we daarvoor met elkaar goed aan het werk zijn", zo geeft Benítez aan. "Het is natuurlijk heel mooi om doelpunten te maken, maar het is ook belangrijk om het achterin dicht te houden." Zaterdagmiddag kan Benítez in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur proberen zijn tweede 'clean sheet' binnen te slepen.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van PSV tegen SC Cambuur

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

surjak69
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

is voorin aardig gelukt !!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen