Suárez nog altijd teleurgesteld in Koeman: "Maar de tijd verstrijkt"

1 oktober 2022, 11:26

Luis Suárez vertrok ruim twee jaar geleden bij FC Barcelona na daar grote successen te hebben geboekt. Zijn overstap naar Atlético Madrid kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand en hij denkt nog vaak terug aan het pijnlijke afscheid bij zijn droomclub. Toenmalig Barcelona-trainer Ronald Koeman zou namelijk een grote rol hebben gespeeld bij zijn vertrek en in een interview met Marca uit Suárez hierover zijn teleurstelling.

De Uruguayaan vermoedt namelijk dat er meer meespeelde met zijn vertrek dan Koeman toen zou hebben aangegeven. "Als ik hem tegenkom, hoop ik dat Ronald de grootsheid zou hebben, die hij als speler bij de club had, om me de waarheid in mijn gezicht te vertellen waarom ik moest vertrekken, en dat ik niet vertrok om voetballende of technische redenen."

Uiteindelijk zou Suárez zijn sportieve wraak behalen, in het seizoen 2020-2021 won hij met Atlético de landstitel ten koste van het Barcelona van Koeman. Inmiddels zou de spits dan ook de strijdbijl kunnen begraven. "De tijd verstrijkt, en ja, uit beleefdheid en respect zou ik hem begroeten." Suárez zou uiteindelijk tot 32 doelpunten komen in 67 wedstrijden voor Atlético Madrid, terwijl Koeman in oktober van vorig jaar het schip moest ruimen bij Barcelona voor de komst van Xavi Hernández.

Trots op tijd bij Barça

Afgelopen zomer keerde Suárez terug bij zijn jeugdteam Club Nacional in Uruguay om zijn carrière op een mooie manier af te sluiten. Toch kijkt de aanvaller nog altijd met warme gevoelens terug naar zijn tijd in Barcelona. "Ik ben trots op de carrière die ik daar heb gehad. Ik voldeed aan de verwachtingen. Aan het einde van mijn tijd daar was het wel iets minder, maar toch ben ik er altijd in geslaagd boven de 25 goals per seizoen uit te komen," aldus Suárez. Vooral de voorhoede met Lionel Messi en Neymar zal hij nooit vergeten. "Er werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet naast elkaar konden bestaan en we hebben laten zien dat we in staat waren om te presteren, met voor iedereen een belangrijke rol, waardoor Barça in die jaren een van de beste ploegen ooit was."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen