Tadic verliest support bij de fans, maar de cijfers geven steun

1 oktober 2022, 10:05   Bijgewerkt: 1 oktober 2022, 11:28

Dušan Tadic maakt vooralsnog niet zijn beste seizoen in de Eredivisie door. De Servische aanvaller wacht na zeven wedstrijden nog altijd op zijn eerste doelpunt in de competitie, waardoor steeds meer Ajacieden de aanvoerder liever een keer op de bank zouden zien plaatsnemen. Toch onderschrijven de statistieke van Tadic de keuze van trainer Alfred Schreuder om hem op te blijven stellen, zo analyseert de NOS.

Tadic heeft namelijk tot dusver 32 kansen gecreëerd voor Ajax, waarvan 23 uit open spel. Dat is meer dan twee keer zoveel als de volgende op de lijst en ongeveer even veel als Steven Bergwijn en Steven Berghuis bij elkaar. Ook al heeft de aanvaller zijn scoringsdrift zelf nog niet te pakken dit seizoen, hij is dus wel van belang in de aanval bij de Amsterdammers.

Tadic zou onder meer verweten worden in de grote wedstrijden niet te presteren. Toch neemt Schreuder het nog altijd op voor de Serviër. "Ik hoor de verhalen, maar doe er niets mee. Het zijn vooral journalisten en presentatoren die hun mening geven en die pushen dat. Dusan speelt nu meer aan de rechterkant en dat was even wennen met Devyne" (Rensch, red.). Vanwege de komst van Bergwijn speelt Tadic dit seizoen vaak vanaf de rechterkant, waar hij onwennig oogt. Zelf trekt zich weinig aan van de kritiek dat hij te oud zou zijn om te presteren. "Wanneer je niet goed speelt, ben je oud. Wanneer je wel goed speelt, ben je jong", aldus de aanvaller.

Kritiek neemt toe

Toch begint de status van Tadic langzamerhand af te nemen bij de fans. Na de verloren uitwedstrijd tegen AZ (1-0) kreeg hij veel kritiek over zich heen, onder meer van oud-Ajacied Rafael van der Vaart. "Als je Tadic zag spelen… Dat was een verschrikking. Als wij vroeger zo speelden, hadden we de rust niet gehaald. Je moet wel leveren. Daar gaat het om. Ik ben enorm fan van hem, maar je merkt dat het een beetje weg is", aldus de oud-middenvelder. Vanavond neemt Tadic het met Ajax op tegen Go Ahead Eagles, naar verwachting start de aanvaller ook dan gewoon in de basis.

Lees ook: Schreuder voert wijziging door: Kudus kind van de rekening

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen