Druk op Kuyt bereikt kookpunt na nieuwe flater: "Ik snap de emoties"

1 oktober 2022, 09:15

De druk op Dirk Kuyt blijft onverminderd hoog. De voormalig topaanvaller is dramatisch aan zijn avontuur als hoofdcoach van ADO Den Haag begonnen en heeft het na negen wedstrijden nog altijd niet op de rit. De Hagenaars slikten vrijdagavond een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen de beloften van PSV.

Supporters beginnen zich inmiddels te roeren en roepen om het ontslag van de debuterende hoofdtrainer, die afgelopen zomer het stokje overnam van Giovanni Franken. "De supporters bleven achter de ploeg staan, het publiek wil heel graag", reageerde Kuyt na afloop van de wedstrijd tegen ESPN. "Ik begrijp de emoties en snap ook dat ze om mijn vertrek roepen."

"Leuk is anders", vervolgde Kuyt, die blij was dat de fans de ploeg alsnog bleven steunen. "Wij moeten als staf keihard aan de bak om dit om te draaien." Een belangrijke pion in zijn staf trekt in ieder geval de deur achter zich dicht. Chris van der Weerden gaat aan de slag bij Vitesse als assistent van de nieuwe coach Philipp Cocu.

ADO noteerde alweer de vijfde nederlaag van het seizoen en lijkt nu al niet meer in aanmerking te komen voor de directe promotieplekken. De Hagenaars bezetten momenteel de teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Eerste periodetitel ongekend spannend

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen