Start van ongekende drukke voetbalperiode tot WK in Qatar

1 oktober 2022, 00:30   Bijgewerkt: 30 september 2022, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 30 september.

Eerste periodetitel ongekend spannend, gigantische tik voor Kuyt 

De spanning in de strijd om de eerste periodetitel is nog altijd ongekend spannend. Koploper PEC Zwolle kwam met een man minder slechts tot een gelijkspel tegen Jong Ajax, waardoor Heracles Almelo de beste papieren heeft met nog één wedstrijd te gaan. FC Eindhoven neemt de tweede plaats echter niet over na een late gelijkmaker van FC Dordrecht, terwijl Dirk Kuyt vrijdagavond opnieuw een enorme tik kreeg.

Bayern stelt eindelijk orde op zaken, ongelukkig moment De Ligt

Bayern München heeft in de Bundesliga weer eens orde op zaken gesteld. Nadat het vier duels op rij niet had gewonnen in de Duitse competitie, kwam er tegen Bayer Leverkusen vrijdagavond een overtuigende zege. Jamal Musiala was met twee assists en een goal de grote man van Der Rekordmeister (4-0), terwijl Matthijs de Ligt nog ongelukkig was.

Frenkie en Memphis behoren tot waslijst afwezigen Barcelona 

FC Barcelona moet het dit weekend in elk geval stellen zonder Frenkie de Jong en Memphis Depay. Het Nederlandse duo viel in de afgelopen week geblesseerd weg bij Oranje, maar is nog niet genoeg hersteld om tegen Real Mallorca in actie te komen. Vooral voor Frenkie zal dat een domper zijn.

KNVB streng voor arbiters: Nijhuis, Lindhout en Gözübüyük aangepakt 

De scheidsrechters van de KNVB hebben de interlandperiode ook gebruikt om de fouten van het eerste blok in de Eredivisie te analyseren. Vooral Allard Lindhout, Bas Nijhuis en Serdar Gözübüyük moesten het ontgelden in de evaluatie van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Gakpo beste van de Eredivisie, Ajax en AZ hofleverancier

PSV-aanvaller Cody Gakpo (23) is vrijdag gekozen tot de beste speler van de maand september in de Eredivisie. Het is voor de eerste keer dat de buitenspeler deze prijs in ontvangst mag nemen. Ajax en AZ zijn op hun beurt dan weer hofleverancier van het beste elftal van de afgelopen maand.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen