Bayern stelt eindelijk orde op zaken, ongelukkig moment De Ligt

30 september 2022, 22:18

Bayern München heeft in de Bundesliga weer eens orde op zaken gesteld. Nadat het vier duels op rij niet had gewonnen in de Duitse competitie, kwam er tegen Bayer Leverkusen vrijdagavond een overtuigende zege. Jamal Musiala was met twee assists en een goal de grote man van Der Rekordmeister (4-0), terwijl Matthijs de Ligt nog ongelukkig was.

De verdediger had wel een basisplaats gekregen van Julian Nagelsmann en kende verder een prima optreden, maar was ongelukkig bij het eerste vierde doelpunt van Bayern München. Sadio Mané zorgde na een klein uur voor de vierde treffer namens de thuisploeg, maar voorafgaand aan de treffer van de Senegalees had De Ligt een overtreding gemaakt. De VAR zette daardoor een streep door de treffer van Bayern München.

Musiala had bij de afgekeurde goal overigens ook de assist gegeven, net zoals al na drie minuten: toen had hij ook de eindpass op Leroy Sané. Na ruim een kwartier schoot Musiala zelf mede door ongelukkig keeperswerk van Lukas Hrádecky raak en vlak voor de pauze had de talentvolle tiener met een assist op Mané ook het aandeel in het derde Bayern-doelpunt.

Lees ook: De Ligt krijgt forse kritiek: "Zulke uitspraken had ik nooit gedaan"

Ondanks dat het doelpunt door de rol van De Ligt – die zelf na een klein uur een poging van ver overgetikt zag worden – afgekeurd werd, kwam er nog een vierde Bayern-treffer. Toen Ryan Gravenberch (hij kwam matchwinner Musiala vervangen) en Noussair Mazraoui waren ingevallen, zorgde Thomas Müller voor het slotakkoord. Ondanks de eerste zege na vier duels staat Der Rekordmeister nog altijd niet aan kop: Union staat met een duel meer te spelen nog twee wedstrijden achter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Union staat met een duel meer te spelen nog twee wedstrijden achter." Dit is nou wiskunde voor gevorderde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen