Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Ligt krijgt forse kritiek: "Zulke uitspraken had ik nooit gedaan"

De Ligt krijgt forse kritiek: "Zulke uitspraken had ik nooit gedaan"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 september 2022 – Matthijs de Ligt (23) maakte deze zomer voor zeventig miljoen euro de overstap van Juventus naar Bayern München, maar gaf bij zijn nieuwe club aan dat hij flink wat tijd nodig had om te wennen aan de trainingsintensiteit. Die woorden zijn compleet verkeerd gevallen bij voormalig topverdediger Alessandro Nesta.

Volgens de Italiaan had De Ligt zich beter kunnen concentreren op zichzelf, in plaats van na te trappen richting Juventus. "Ik zou zulke uitspraken niet hebben gedaan. Er is zeventig miljoen euro voor je betaald, Bayern München wilde hem koste wat het kost hebben. Je bent heel lang geblesseerd en dan ga je naar Bayern. Ga er dan ook gewoon heen", aldus Nesta tegenover Corriere della Sera over de uitspraken van De Ligt, die hij niet begreep.

De Ligt zou zich volgens Nesta moeten concentreren op zijn spel in Duitsland, in plaats van terug te slaan naar Juventus. Dát er problemen zijn in Turijn, erkent Nesta, maar hij wil manager Massimiliano Allegri niet de zwarte piet toespelen. "Het is niet allemaal de schuld van Allegri. De afgelopen jaren hebben ze twee stappen achteruit gemaakt. Er is geen duidelijk beleid, ook niet op de transfermarkt. Er is geen duidelijkheid in Turijn", vond de voormalig verdediger.

Lees ookDe Ligt over transfer vlak voor WK: "Risico's nemen in het voetbal"

Door de overstapproblemen had De Ligt in het begin geen basisplaats bij Der Rekordmeister, bij wie het momenteel in de Bundesliga sowieso wat minder draait. Dit seizoen kwam hij tot negen optredens in het eerste team van Bayern München, waar hij zich inmiddels wel in de basis heeft gespeeld. Vrijdagavond tegen Bayer Leverkusen start de Nederlander eveneens aan de aftrap. Een basisplaats in het Nederlands elftal leverde de overstap voor De Ligt overigens niet op: in de laatste twee interlands bleef hij negentig minuten op de bank.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd