Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Frenkie krijgt opmerkelijke nieuwe rol te horen bij FC Barcelona

Frenkie krijgt opmerkelijke nieuwe rol te horen bij FC Barcelona

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 september 2022 – FC Barcelona had in de afgelopen periode te kampen met een hoop nieuwe blessuregevallen. Door het wegvallen van in elk geval rechtsbacks Héctor Bellerin, Jules Koundé en Ronald Araújo heeft coach Xavi eigenlijk nog maar één optie voor de positie met Sergi Roberto. En in hem ziet zijn trainer uitgerekend meer een middenvelder.

Dat liet Xavi weten tijdens het persmoment afgelopen vrijdag. "In Roberto zie ik meer een middenvelder", gaf hij aan over de nét op tijd fitte routinier van FC Barcelona. Bij afwezigheid van de drie keuzes als rechtsbacks dit seizoen, kan ook Frenkie de Jong daar spelen, denkt Xavi. "Frenkie en Gavi zijn voor mij ook opties op die positie, al moeten ze het dan wel verdedigender invullen dan op het middenveld. Dat zijn heel veelzijdige spelers."

Ook jeugdspeler Marc Casadó (18) zou eventueel als rechtsachter een optie zijn en hij zit tegen Real Mallorca vermoedelijk bij de wedstrijdselectie, al is hij van origine verdedigende middenvelder. "Hij is een veelzijdige voetballer. Hij heeft gespeeld als verdedigende middenvelder, aanvallende middenvelder, centrale verdediger, vleugelspeler. Hij beschikt bovendien over een goed karakter. Ik ben wel gecharmeerd van hem en daarom zit hij bij de groep", zei de oefenmeester.

Lees ook: FC Barcelona deelt zeer slecht nieuws over Frenkie en Memphis

Frenkie fit?
Als Frenkie als rechtsachter opgesteld zou worden, dan moet hij in elk geval fit genoeg zijn om minuten te kunnen maken. Net als de drie verdedigers en Memphis Depay liep hij een blessure op tijdens de interlandperiode. "Heel vervelend, maar we kunnen het niemand kwalijk nemen", zei Xavi. Ousamane Dembélé kwam ook niet okselfris terug, maar hij kan in elk geval wel minuten maken, zo liet de coach weten. Of dat ook voor Frenkie geldt, is nog niet bekend: de definitieve wedstrijdselectie zal pas later dit weekend bekend worden gemaakt.  Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd