Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vente (22) baalt van Feyenoord: "Dat mag best wat netter"

Vente (22) baalt van Feyenoord: "Dat mag best wat netter"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 september 2022 – Dylan Vente (23, op archiefbeeld) baalt stevig van de manier waarop hij vertrokken is bij Feyenoord. De jonge aanvaller genoot zijn hele jeugdopleiding bij de Rotterdammers, maar trok daar in de zomer van 2021 de deur definitief achter zich dicht. Van de manier waarop dat gegaan is, houdt hij een vervelend gevoel over.

"Ik heb dertien jaar bij Feyenoord gespeeld, kwam er als E'tje binnen. Over het algemeen heb ik daar een mooie tijd gehad, maar ik heb niet behaald wat ik wilde behalen. Toch had ik iets meer empathie verwacht van de mensen binnen de club", zei hij tegenover Voetbal International over zijn afscheid in de zomer van 2021, toen Arne Slot werd binnengehaald. Het half jaar daarvoor was hij al verhuurd geweest, al werd hij ooit als groot talent al door Giovanni van Bronckhorst bij de selectie gehaald.

"Het was gewoon: Dylan vertrekt, punt. Even dacht ik: Dertien jaar lang plezier, dat maakt dus geen reet meer uit. Ik vond dat je eigen jeugdspelers, of ik of Klaas of Piet dat is, best netter mag uitzwaaien. Nu pakte ik mijn spullen en was ik weg", aldus Vente. "Dat zorgde toch voor een klotegevoel. Ik wist niet beter dan dat ik bij Feyenoord speelde. Ik groeide op bij de club waar mijn vader heel lang supporter van is geweest. Stuur desnoods een bloemetje. Kijk, ik weet ook wel dat ik niet goed genoeg was, maar ik kreeg er niet echt een warm gevoel bij. De voetbalwereld is hard, dat leer je door de jaren heen wel."

Lees ook: Gakpo beste van de Eredivisie, Ajax en AZ hofleverancier

Dat hij de hoge verwachtingen van in zijn eerste periode, toen hij achter Nicolai Jørgensen en Robin van Persie stond, niet kon inlossen, daar baalt Vente van. "Jong Feyenoord speelde toen niet veel wedstrijden. Nu is dat beter geregeld, maar in die tijd was dat niet de juiste plek voor de ontwikkeling van jonge spelers. Speelde ik slecht, dan hadden mensen van buitenaf al snel een mening over je op basis van die ene wedstrijd. Als jonge jongen trok ik me daar veel van aan. Zoiets gaat in je koppie zitten." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd