KNVB streng voor arbiters: Nijhuis, Lindhout en Gözübüyük aangepakt

30 september 2022, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De scheidsrechters van de KNVB hebben de interlandperiode ook gebruikt om de fouten van het eerste blok in de Eredivisie te analyseren. Vooral Allard Lindhout, Bas Nijhuis en Serdar Gözübüyük moesten het ontgelden in de evaluatie van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Dat deelt journalist Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Gözübüyük gaf de late strafschop aan PSV in het duel met RKC Waalwijk, waaruit Cody Gakpo in de zevende minuut van de extra tijd de score kon openen. Van Egmond had liever geen strafschop gezien, omdat Hans Mulder eerst de bal speelde, Xavi Simons erg klein is en bovendien met zijn hoofd naar de bal ging. Na het duel kreeg een aantal RKC'ers wel een sanctie naar aanleiding van commentaar op de leiding. 

Ook Nijhuis werd gecorrigeerd: bij hem ging het om de topper tussen Ajax en AZ. Middenvelder Tijjani Reijnders had met een rode kaart van het veld gestuurd moeten worden na een harde tackle van achteren. VAR Rob Dieperink gaf aan dat hij zijn taak 'in de lijn van Nijhuis' wilde uitvoeren, maar had volgens de KNVB gewoon moeten ingrijpen bij die harde overtreding.

Lees ook: Kramer cynisch na schorsing: "Scheidsrechter was fantastisch"

In de topper tussen PSV en Feyenoord vlak voor de interlandbreak ging het eveneens mis. Allereerst had de 2-1 afgekeurd moeten worden door Lindhout na een overtreding van Ibrahim Sangaré. Ook had er geen corner gegeven mogen worden aan de Eindhovenaren, waaruit de 4-3 viel. Lindhoud gaf eerder bij Fortuna Sittard – FC Utrecht een onbegrijpelijke strafschop, al besloot Sander van Eijk als VAR ook daar niet in te grijpen. Hij kreeg eveneens een berisping van Van Egmond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan had Alvarez ook dik rood moeten krijgen voor die smerige overtreding ,maar die Egmond kon er zelf nooit geen ene klote van die zit daar op een plek waar hij helemaal niet hoort. Zijn collega's bij de politie waren maar wat blij dat hij op donderde.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk man achteraf . We hebben er nu geen kloten meer aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen